Arama sonuçları

Kalabalık sınıflar sıkıntı yaratacak

Kalabalık sınıflar sıkıntı yaratacak

Kalabalık sınıflar sıkıntı yaratacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün 5’nci ve 9’uncu sınıfların da 2 Kasım’dan itibaren yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı. Fakat 4+4+4’ün ilk yılında 60 aylıkken okula başlayanların da bu yıl 9’uncu sınıfa başlaması nedeniyle sınıflar büyük kalabalıkla karşı karşıya kalacak.

Yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencinin okuduğu 9. sınıflar özel okullara bu yıl talebin de düşük olması nedeniyle devlet okullarında ortalama öğrenci sayısı yükselecek. BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, sınıf mevcutlarının ortalaması Anadolu liselerinde 40’a, fen ve sosyal bilimler liselerinde ise 34’e çıkabilecek. Bu koşullarda sosyal mesafenin nasıl korunacağı ise merak konusu.

TTB MK Üyesi İbrahim Akkurt ise okullar açılmadan alınması gereken öncelikli önlemleri sıralayarak olası tehlikelere dikkat çekti:

“Eğitime karşı olamayız ama gerekli tedbir ve önlemler alınması gerekiyor. Fiziksel mesafeye uyumun sağlanması, gerekli hijyen işlemlerine uyumun sağlanması, dört saati geçmeyecek şekilde maske temininin sağlanması gibi öncelikli şeyler var. Bunlar temin edilebiliyorsa, sınıfların altyapısı uygun olabiliyorsa eğitim her türlü alanda başlayabilir. Önümüz kış dönemi ve bu dönemde grip sezonuna giriyoruz. Bu sezon girmeyle beraber Covid-19 mu hasta mı ayrımı fırtınaya sebebiyet verecektir. Aşıyla ilgili de Bakan’a yazı yazdık. Maalesef hiçbir yanıt gelmedi. Okulların açılmasına hiç kimse karşı olamaz ama başından beri dedik ki; güvenilir ve doğru verilerimizle, hastalık görülme sıklığı yüzde 1’in altına inmişse, ölümler belli bir sayının altına düşünce elbette açılabilir. Ancak bir kısmını açtım, diğerini açtım, öbürünü açayım şekli doğru değil. Hastaneneler tıklım tıklım, acil servisler geçilmiyor, insanlar hastaneye yatırılmadığı için yatak doluluk oranımızı veriyorlar. İnsanlar perişan, bunların içine bir de gençleri paldır küldür almayı ben bir hekim olarak anlayamıyorum.”

22-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş