Arama sonuçları

Kamera dayatması kabul edilemez

Kamera dayatması kabul edilemez

Kamera dayatması kabul edilemez. Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu sınavlar için kamera zorunluluğu getirdi. Sınav esnasında kameranın 60 dakika boyunca açık olması isteniyor. Sınav süresince öğrencinin elinde olmayan sebeplerden teknik bir aksaklık yaşanırsa sınavın geçersiz sayılacağı belirtiliyor. Öğrenciler bu uygulamaya karşı sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

BirGün’de yer alan habere göre, başka üniversitelerden öğrencilerden de destek gören öğrenciler pandeminin başından beri yeterli ekipman desteği sağlamayanların daha fazla öğrencileri mağdur etmemesini talep ediyor. Öğrenciler sosyal medya hesaplarından seslerini "Üniversitemizin kameralı sınav politikasından vazgeçmesini istiyoruz" diyerek yükseltiyor.

Ankara Üniversitesi'nden bir öğrenci, bu kararın hem özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini hem de eğitimde fırsat eşitliğini yok saydığını belirtiyor. Sözlerine pandeminin ve uzaktan eğitimin üzerlerinde yeterince stres yarattığını söyleyerek devam eden öğrenci, pandeminin başından beri öğrencilere ekipman, internet gibi imkanları sağlamayanların durmadan öğrencileri mağdur eden adımlar attığını aktardı. Öğrenci şöyle dedi: "Ankara Üniversitesi kamera uygulamasından derhal vazgeçmelidir, vazgeçene kadar sesimizi duyurmaya çalışmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz."

26-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş