Arama sonuçları

Kanada'da ilk defa bir okulda İslamofobi karşıtı program uygulanıyor

Kanada'da ilk defa bir okulda İslamofobi karşıtı program uygulanıyor

Kanada'da ilk defa Toronto bölgesinde bir okulun yönetim kurulu, İslamofobi karşıtı program uygulama kararı aldı.

Peel Bölgesi Okul Yönetim Kurulu İletişim Direktörü Manon Edwards, AA muhabirine, yönetim kurulunun İslamofobi karşıtı program uygulamayı kararlaştırdığını söyledi.

244 OKULDA UYGULANACAK

Edwards, yönetim kurulunun söz konusu kararı, bölgedeki 244 okulda, ana okulundan 12. sınıfa kadar eğitim gören 153 bin öğrencinin dörtte birinin Müslüman olması nedeniyle aldığını açıklandı.

Yönetim Kurulunun, Peel Bölgesi Okulunun Müslüman öğrencilerinin varlığını göz önünde bulundurarak programa karar verdiğini aktaran Edwards, böylelikle Müslüman öğrencilerin kendilerini daha güvenli ve kapsayıcı bir eğitim ortamında hissetmelerinin sağlanacağını vurguladı.

Yönetim Kurulu, stratejinin Müslüman öğrencilere destek olacağını düşünüyor. Kurul, "Peel Eğitim Kurulu, İslamofobi'nin Müslüman öğrencilerimizin, ailelerinin ve personelimizin yaşantısını etkilediğinin farkındadır. Bu nedenle, Müslüman öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini, esenliğini ve ruh sağlığını korumak için her gün çaba gösteriyoruz" dedi.

MÜSLÜMAN KURTULUŞTAN PEEL BÖLGE YÖNETİM KURULUNA TAM NOT

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Eğitim Programları Direktörü Aasiyah Khan, "Peel Bölgesi Okul Yönetim Kurulu Kanada'da İslamofobi karşıtı strateji geliştiren ilk örnek okul" açıklamasını yaptı. Khan ayrıca programın Kuzey Amerika'da bir ilk olabileceğini sözlerine ekledi.

BU KARAR BİR GECEDE VARILAN BİR SONUÇ DEĞİL

Okulun eski mütevelli heyeti üyesi aktivist Nokha Dakroub, girişimin uzun süreli bir çalışma sonucu hayata geçirildiğini, kararın bir gecede alınmadığını dile getirdi.

08-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş