Arama sonuçları

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları ne olacak?

Kapatılan üniversitelerin taşınmazları ne olacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının tüm taşınmazlarının YÖK tarafından bu kurumların öğrencilerinin nakledildiği üniversitelere geçici tahsis edilmesine Maliye Bakanlığınca karar verildiğini açıkladı.

YÖK Genel Kurulunun 28 Temmuz'daki toplantısında, KHK ile kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin yerleştirileceği üniversiteler belirlenerek 15 üniversitenin öğrencileri aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirildi.

Kanuni Üniversitesi öğretime başlamadığı için bu kapsamda bir işlem yapılmazken, kapatılan üniversite öğrencilerinin YÖK tarafından yapılan yerleştirme dışında, diğer devlet veya vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapma imkanına da sahip olduğu açıklandı.

Faaliyetine son verilen 5 üniversiteye ait yerleşke, bina, derslik, laboratuvar, sosyal tesislerin bulunduğu tüm taşınmazlar Hazineye devredildi ve bunlara ilişkin kararın Maliye Bakanlığınca alınacağı belirtildi.

'MEKAN SIKINTISI YAŞANMAYACAK'
YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının tüm taşınmazlarının YÖK tarafından bu kuruluşların öğrencilerinin nakledildiği üniversitelere geçici tahsis edilmesine karar verildiğini ilgili üniversitelere bir yazı ile bildirdi. Bu kararın üniversiteler ve öğrenciler açısından olumlu bir gelişme olduğuna işaret eden yetkililer, böylece öğrencilerin yerleştirildiği üniversitelerde mekan sıkıntısının yaşanmayacağını, aksine bir artışın olacağını belirtti.

YÖK yetkilileri, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Maliye Bakanlığının bu kararı sonrasında, kendi üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerce dile getirilen, kapatılan üniversitelerden nakledilen öğrencilerin eklenmesi sonrasında yaşanabilecek olan mekan sıkıntısının önüne geçilmiş oldu. Böylece, birçok üniversite kendisine tahsis edilen taşınmazlar neticesinde yeni birçok yerleşkeye, amfiye, dersliklere, laboratuvarlara, varsa sosyal tesislere sahip oldu. Böylelikle aynı sınıflarda öğrenci mevcudu artışı yaşanmayacak, eğitim kalitesinde ve niteliğinde herhangi bir düşme olmayacak üniversiteler gerektiği takdirde şube açabilecek. Bu kapsamda, gerekli diğer tüm tedbirler ilgili üniversitelerimizce alınacak."

Bu blog AA abonesidir

03-08-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş