Arama sonuçları

Karantina sınıflarına ders veren öğretmenlere ek ders ücreti verilsin

 Karantina sınıflarına ders veren öğretmenlere ek ders ücreti verilsin

Pozitif vaka saptanan sınıflarda öğretmen ve öğrenciler iki hafta uzaktan eğitim yapıyor. Bu süre içinde öğretmenler canlı ders veriyor. Eğitimciler, karantinaya alınan sınıflara uzaktan eğitim veren öğretmenlere ek ders ücreti verilmesini istiyor.

Türk Eğitim Sen yaptığı açıklamada 2021-2022 öğretim yılının 6 Eylül itibariyle yüz yüze başladığını hatırlattı. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan rehbera göre pozitif vaka ile karşılaşılması durumunda öğrencilerin sınıf bütünlüğünde karantinaya alınacağı, karantinaya alınan sınıflara ise uzaktan eğitim yapılacağının belirtildiği ifade edildi.

EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİ

Açıklamada, halen yürürlükte olan ek ders ücreti ödemelerine ilişkin mevzuat hükümlerinde EBA ve zoom gibi platformlarda uzaktan eğitim yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine dair bir düzenleme bulunmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Mevzuatta ki bu eksik düzenleme uzaktan eğitim yapan öğretmenleri mağdur etmekte, fiilen ders yapmalarına rağmen hak ettikleri ek ders ücretleri ödenmemektedir. Oysa bu öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeli. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talepte bulunduk.”

 

 

19-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş