Arama sonuçları

Karar çıktı: 16 Mart'tan itibaren okullar ve üniversiteler tatil

Karar çıktı: 16 Mart'tan itibaren okullar ve üniversiteler tatil

Karar çıktı: 16 Mart'tan itibaren okullar ve üniversiteler tatil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren  koronavirüs ile ilgili toplantıda alınacak önlemler konuşuldu.

Toplantıdan 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 7.5 milyon üniversiteliyi ilgilendiren karar çıktı. Buna göre okullarda 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak ara tatil, öne çekildi. Bu tatil 16-23 Mart tarihleri arasında yapılacak. Bunun ardından ise öğrenciler okula devam etmeyecek. Bir hafta daha evlerinde olacak. Eğitim ise uzaktan online olarak yapılacak.

Bu kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

KARAR ÇIKTI: 16 MART'TAN İTİBAREN OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER TATİL

İlk orta ve liseler 16 Mart’tan itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil öne alındı. 23 Mart’tan itibaren de uzaktan on line eğitime geçilecek. Bu süre de bir hafta olacak. Bu süre içinde EBA ve televizyon üzerinden öğrencilere eğitim verilecek. Çocuklarımız yine evlerinde olacaklar ama evden eğitim suretiyle internet ve televizyon kanalları üzerinden evden eğitimlerini almaya devam edecekler. Okula gitmeyecekler, evde kalacaklar ama eğitimlerine internet ve televizyon üzerinden devam edecekler.

ÜNİVERSİTELERE 3 HAFTALIK TATİL

Üniversiteler ise 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edilecek. Yükseköğretim kurumlarında nasıl bir eğitim süreci olacağına üniversiteler ile YÖK ortaklaşa karar verecek.

Özel öğretim kurslarının da bu belirlenen tarihlere göre kendilerine takvim oluşturulmalı.

Kreş ve okul öncesi ve gündüz bakımecleri gibi eğitim kurumları ile ilgili karar alınmadı. Ama burada velilerin, ebeveynlerin bir tercihte bulunmaları söz konusu olacak. Bununla ilgili bir düzenlemeden ziyade kendilerinin bir inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz."

ÖĞRETMEN VE AKADEMİSYENLER NE OLACAK?

1 milyonun üzerindeki öğretmenin bu sürede ne olacağına ilişkin bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Üniversiteler ise akademisyenlerle ilgili YÖK ile birlikte karar verecek.

TAKVİME KENDİLERİNİ UYDURSUNLAR

"Dershaneler tatil olacak mı?" sorusu üzerine Kalın, "Bu yönde tavsiyemiz, onların okullarla ve üniversitelerle ilgili ara verme, tehir etme takvimine kendilerini uydurmaları" dedi.

Kalın, 16 Mart itibarıyla ilk ve ortaöğretimin tatile girdiğinin, 23 Mart itibarıyla öğrencilerin evlerinden eğitimleri almaya devam edeceklerini yineledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bununla ilgili bir televizyon, internet, uzaktan eğitim altyapısı hazırladığını ifade eden Kalın, bunların detaylarının ailelerle öğrencilerle paylaşılacağını kaydetti.

Kalın, eğitiminin inkıtaya uğramaması, zaman kaybı olmaması öbür taraftan da salgınla mücadelede herhangi bir zaafa mahal vermemek için böyle bir formülün geliştirildiğini dile getirdi. Kalın, "Detaylarına baktık çok başarılı bir yöntem. Dünyada ilk defa uygulanacak bu şekilde. İnşallah çok başarılı bir süreç yönetimi olacağını düşünüyoruz" dedi.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu akşak 20.30'da alınan önlemler ile ile uzaktan eğitim konusunda bilgi verecek.

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş