Arama sonuçları

Karar kalktı: Stajlar için de 'yüz yüze' eğitim başlıyor

Karar kalktı: Stajlar için de 'yüz yüze' eğitim başlıyor

Karar kalktı: Stajlar için de 'yüz yüze' eğitim başlıyor. Mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencileri işletmenin talebi ve velisinin izni ile 30 Kasım'dan itibaren stajlarına devam edebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü "Yüz Yüze Eğitime Ara Verilen Tarihlerde İşletmelerde Beceri Eğitimi ve Staj"lara ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi. 

KARAR KALKTI: STAJLAR İÇİN DE 'YÜZ YÜZE ' EĞİTİM BAŞLIYOR

Yazıda, resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlardaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği hatırlatıldı. Yazıda, işletmeler tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirlerin alınması şartıyla işletmelerde beceri eğitimine giden mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencilerinin, işletmenin talebi ve velisinin izni ile 30 Kasım'dan itibaren staj uygulamalarına devam edebileceği kaydedildi. ​​​​​​​

ÖNCE UZAKTAN EĞİTİM, SONRA YÜZ YÜZE

31 Aralık 2020 tarihine kadar okul öncesi de dahil tüm kademelerde uzaktan eğitime geçildi. Yüz yüze eğitim yok. Bu kapsam içerisine özel öğretim kursları ile okullarda verilen destekleme ve yetiştirme kursları da dahil. Bu süre içerisinde öğrenciler uzaktan ya da yüz yüze sınav da olmayacak.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJI SÜRECEK Mİ?

Meslek lisesi öğrencilerinin stajlarının koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze yapılmayacağı kararı alınmıştı. Bu kararı 20 Kasım'da katıldığı bir TV programında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da tekrarladı. Ancak aradan 4 gün geçtikten sonra  bu karardan vazgeçildi. Öğrenciler stajlarına yüz yüze devam edecek. Ancak 20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan bu öğrenciler  işyerleri ve okullarından "staja gittiklerini" gösterir belge alarak yasak kapsamında olmayacak.

KURSLAR İÇİN DE YÜZ YÜZE KARARI ALINDI

Yine gün içinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), direksiyon ve piyano kurslarındaki gibi kursiyerle bire bir yapılan uygulama eğitimlerine, koronavirüse karşı önlem alınarak yüz yüze sürdüreceği kararını almıştı.

OKUL ÖNCESİ İÇİN DE KARAR DEĞİŞMİŞTİ

Uzaktan eğitim kararından bir gün sonra tüm kademeler için geçerli olan uzaktan eğitim kararı okul öncesi eğitim kurumları için kaldırıldı. Bakan Selçuk, "çalışan annelere müjde" diyerek, okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitimin süreceğini açıklamıştı.

Önce okul öncesi eğitim kurumlarında, sonra da mesleki ve teknik liselerde 12'nci sınıflar için gelen yüz yüze eğitim bakalım başka hangi sınıflar için de uygulanacak? Özel öğretim kursları LGS, YKS sınava hazırlık kurslarının da yüz yüze olmasını istiyor. Uzaktan eğitim kararı bu kurslar için de kaldırılacak mı?

25-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş