Arama sonuçları

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir?

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği nedir?

İngilizce ve Fransızca hazırlık sınıfı olan Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Öğrencileri Galatasaray Üniversitesi’ne geçiş hakkını nasıl kullanıyor? Diplomasının özelliği ve öğrencilerinin üniversite yerleşme oranları nedir? Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Aka pervinkaplancom için sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

 

2022-2023 öğretim yılında okula kaç öğrenci alınacak? İngilizce ve Fransızca hazırlık sınıflarına. Geçen seneye göre kontenjanda değişiklik var mı?

2022-2023 eğitim öğretim yılında 120 öğrenci İngilizce, 30 öğrenci Fransızca bölümüne olmak üzere toplam 150 öğrenci alınacak. Kontenjanımızda bir değişiklik yok. Hazırlık sınıflarımız 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılmıştır.

Sınıf kontenjanlarınız nedir?

Sınıf kontenjanlarımız 30’dur.

KAÇ DOĞRU, KAÇ YANLIŞI OLAN ÖĞRENCİ GİRDİ?

                                                                                                                        

Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Geçen yıllara göre nasıl bir grafik izleniyor? Bu öğrencinin hangi testte kaç boş, kaç yanlışı var?

 

Okulumuza geçen yıl en son giren öğrencilerden İngilizce'nin puanı 445,70, yüzdeliği 1,34   /  Fransızca'nın puanı  444,65, yüzdeliği 1,40.  İngilizce 6 yanlış, 3 boş; Fransızca 6 yanlış, 5 boş ile okulumuza yerleştiler.

 

İngilizce Yüzdelik

Fransızca Yüzdelik

2018

1,77

2,34

2019

1,37 

1,77

2020

1,1

1,21

2021

1,34

1,4

 

İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İngilizcenin puanı 445,53, yüzdeliği 1,36 oldu. Fransızca'nın puanı 443,91, yüzdeliği 1,45 oldu.

 

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ BEKLİYOR?

 

Bu sene hangi yüzdelik dilimden öğrenci bekliyorsunuz?

% 1’lik dilimdeki öğrencilerin okulumuza yerleşmesini bekliyoruz.

 

Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yoksa yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün olacak mı? Seviyelerine göre sınıflar mı oluşuyor?

Hazırlık sınıflarımız zorunlu ama öğrencilerimiz yeterlilik sınavına girme hakkına sahipler ve bu sınavda başarılı olurlarsa bir üst sınıftan eğitim öğretime devam edebiliyorlar. Seviye sınıfı uygulamamız yok.

 

Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

Hazırlık sınıflarında 20 saat 1. Yabancı dil, 4 saatte 2. Yabancı dil eğitimi var. Diğer sınıf kademelerimizde 4 saat 1. Yabancı dil, 2 saat 2. Yabancı dil dersi var. Bunlara ilaveten öğrencilerimiz 9. Sınıfta seçmeli ders tercihlerini de yabancı dilden yana kullanıp bu saatleri 1. Yabancı dilde (4 + 2) 6 saate, 2. Yabancı dilde (2 + 2) 4 saate çıkarabiliyor.

 

İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Öğrencilerimizin ikinci yabancı dillerini seçme şansları var. Birinci yabancı dili İngilizce olan öğrencilerimiz Almanca ya da Fransızca; birinci yabancı dili Fransızca olan öğrencilerimiz İngilizce ya da Almanca dillerinden birisini ikinci yabancı dil olarak tercih edebiliyorlar.

 

Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Hazırlık sınıfıyla birlikte yabancı öğretmen de oldu mu?

Okulumuzda 44 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Hazırlık sınıflarımızla birlikte geçtiğimiz yıl bakanlık onayı ile bizimle çalışan yabancı öğretmenimiz (native) oldu.

 

Okulda yatılı okuma imkanı bulunuyor mu? Şehir dışından tercih edecekler için alternatif sunulabiliyor mu?

Okulumuzun yatılı okuma imkanı yoktur.

Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor?

2021-2022 mezunlarımızdan sonra 448 öğrencimiz okulumuzda eğitim görmektedir.

 

YÜRÜTÜLEN YURTDIŞI PROJELER

 

Yurtdışı projelerde yer alıyor musunuz? Yurtiçi projelerden de söz edebilirsiniz.

Evet, okulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Akreditasyon kapsamında proje ortağıdır. Ayrıca okulumuzda her yıl yürütülen birden fazla E-twinning projesi vardır. Yurt içi projelere de yoğun katılım göstermektedir.

Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Evet. Mezunlar Derneğimiz en yüksek puanla okulumuza yerleşen ilk 5 öğrencimize verdiği başarı bursu vardır. Ayrıca okulumuzda ihtiyaç sahibi 40 öğrencimize de burs verilmektedir.

Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuzda bazıları geleneksel hale gelmiş birçok proje ve etkinliğimiz öğrenci kulüplerimizdeki öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm etkinliklerimiz öğrenci merkezli olup sosyal sorumluluk gerektiren, toplumda önem arz eden konulara fayda sağlayan, gelişen dünyaya öncülük edebilecek ve öğrencilerimizi hayata hazırlayan çalışmalardır. Öğrenci kulüplerimiz aşağıdaki gibidir:

  1. Girişimcilik ve İnovasyon
  2. Kan ve Kök Hücre Bağışı
  3. Bilim ve Teknoloji
  4. Sosyal Sorumluluk
  5. Çevre
  6. Spor ve Sağlıklı Yaşam
  7. MUN (Model United Nations)
  8. Tanıtım ve Medya
  9. Sanat
  10. Münazara
  11. Kültür-Edebiyat
  12. Satranç ve Zeka Oyunları

 

ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞİYORLAR?

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme başarısından söz edebilirsiniz?

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Fen-Matematik öğrencileridir ve üniversite eğitimlerinde ağırlıklı olarak tıp ve farklı mühendislikleri tercih etmektedirler. Son 3 yıl verilerine göre 60 öğrencimiz tıp, 107 öğrencimiz farklı mühendislik fakültelerine, 24 öğrencimiz diş hekimliğine yerleştiler. Bunların dışında diğer öğrencilerimiz ise mimarlık, hukuk, eczacılık vb bölümlere yerleştiler. YKS yerleştirme başarımız yükselen bir grafikle çok iyi durumdadır.

 

GS ÜNİVERSİTESİNE GEÇİŞ HAKKI VAR

Fransızca hazırlık olan devlet lisesiniz. Fransızca okuyanlara tanınan GS üniversitesine geçiş hakkı sizin için de geçerli mi? Bu haktan öğrenciler nasıl yararlanıyorlar?

Okulumuzun Fransızca bölümünden mezun olan öğrencilerimizin Galatasaray Üniversitesi’nin iç sınavına girme hakları vardır. Galatasaray Üniversitesi her yıl kontenjanının %25 ini bu sınav ile alıyor. YKS’de 20.000 ‘e girmiş öğrencilerimiz bu sınava girebiliyorlar ve Fransızca eğitim veren okul sayısı çok az olduğu için bu sınavda çok daha iyi sıralamanın giriş yapabildiği bölümlere yerleşebiliyorlar. Her yıl gitmek istediği bölüm Galatasaray üniversitesinde olan birkaç öğrencimiz bu sınav ile Galatasaray’a yerleşiyor. Geçen yıl 1 öğrencimiz yerleşti.

YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Hem 12. hem de 11. sınıflarımız için gerçekleştirdiğimiz hazırlık kurslarımız var. Bunların yanında öğrencilerimizin YKS hazırlık süreçlerinde motivasyonlarını yüksek tutmak adına eğitim koçluğu, deneme kampları vb çalışmalarla hazırlık sürecini en sağlıklı şekilde yürütebilmeleri için onlara destek oluyoruz.

Okul öğrencilere hangi kimlikleri kazandırıyor?

Öğrencimiz akademik yönden donanımlı, sosyal, sanatsal, kültürel ve evrensel değerler açısından, toplum hizmeti açısından donanımlı, doymuş, memnun olmuş ve organizasyon kabiliyeti yüksek, üreten, yorumlayabilen, çözüm üreten büyük beyinli, koca yürekli, üstün karakterli bir kimlikle mezun olur.

AP OKULU VE ÇİFT DİPLOMA

Okulda uluslararası programlar IB, AP, DSD, vb gibi düşünülüyor mu?

Okulumuz artık öğrencilerine hem AP programına dahil olma imkanı sağlayan bir okul, hem de 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle OSSD Kanada Ontorio Lise Diploması eğimine başlayacak bir okuldur. Ayrıca Öğrenci Değişim Programlarıyla Amerika, Kanada ve Fransa’da 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 5 öğrencimiz eğitim gördü.

Okul tanıtım günleri, veli ziyaretleri olacak mı?

30 Haziran ve 8 Temmuz tarihleri arasında okul tanıtım günlerimiz olacak. Bu günlerde aday öğrencilerimizin ve velilerinin okulumuzu ziyaret etme, bilgi alma ve öğrencilerimizle tanışma imkanları var.

Neden sizin lisenizi tercih etmeliler?

Okulumuz akademik başarıları, nitelikli etkinlikleri, doğa dostu fiziksel şartları, öğrenci görüşüne değer veren eğitim anlayışı ile tercih edilebilecek okullar arasında en ön sıralardadır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi birçok değerle öğrencilerimize aile sıcaklığında "Büyük beyinli, üstün karakterli, koca yürekli" bireyler olarak yetişebilecekleri bir eğitim- öğretim ortamı sunmaktadır. Yapılan etkinlikler, projeler ve seminerler ile sosyal açıdan zengin bir okul olan Burak Bora; akademik çalışmaları ve tamamı nitelikli okullara yerleşen mezunları ile de çok büyük başarılara sahip bir okuldur.

 

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Aka

 

 

01-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş