Arama sonuçları

Kedi 'Mebbis' Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maskotu oldu

Kedi 'Mebbis' Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maskotu oldu

Kırıkkale'de bir personel tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirilen "Mebbis" ismi verilen kediye çalışanlar bakıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) yöneticisi olarak çalışan Bilal Demirci, 3 ay önce ablasının kedisinin yavrusunu kurumuna getirdi. İlgi görmeye başlayan kedi, kurumun maskotu oldu.

HAFTA SONU EVE GİDİYOR

Personel tarafından bakımı yapılan ve daha çok MEBBİS biriminde kaldığı için "Mebbis" adı verilen kediyi, hafta sonları gönüllü personel evine götürüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, AA muhabirine, yaklaşık 3 ay önce getirilen kedinin bir daha kendilerinden ayrılamadığını söyledi.

Kurumda MEBBİS birimi olduğunu anlatan Telefoncu, şöyle dedi: "Genelde orada durduğu için ismi de 'Mebbis' oldu. Arkadaşlarımızı çok sevdi, biz de onu sevdik. Tabii ki çocuklarımıza canlılara güzel davranmayı, yardımlaşmayı ve onlarla birlikte yaşamayı da öğretiyoruz ama biz de fiilen içinde yaşıyoruz. Çok da güzel oldu, Mebbis'ten memnunuz. O da bizden memnundur sanırım. Kedimizle kurum görevlileri ilgileniyor."

MEBBİS yöneticisi Bilal Demirci de kedinin adeta kurumun neşesi olduğunu dile getirdi.

"İNANILMAZ RAHATLATICI, İNSANA HUZUR VEREN BİR CANLI"

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün de kedi "Mebbis"in personelden biri gibi olduğunu söyledi.

"Mebbis"in hayatlarına renk kattığına dikkati çeken Aygün, "Normalde hayvanlara karşı bir fobim vardı ama Mebbis sayesinde bunu da aşmış oldum" ifadesini kullandı.

05-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş