Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Çocuklarımız bizden daha iyi eğitim aldılar ama bizden daha düşük bir gelire mahkum ediliyorlar

Kılıçdaroğlu: Çocuklarımız bizden daha iyi eğitim aldılar ama bizden daha düşük bir gelire mahkum ediliyorlar

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir Milli İrade Caddesi'nde düzenlenen mitingde, gençlerin iktidar istediğini ve onların hakkı olduğunu söyledi. Bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan genci, ihtiyarı, kadını, erkeği hep birlikte iktidar için mücadele edeceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

TÜRKİYE'Yİ FARKLI BİR UFUĞA TAŞIYACAĞIZ

"Kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'yi farklı bir ufuğa taşıyacağız. Gençlerle, kadınlarla hep birlikte taşıyacağız. Emin olun bu ülkeye baharı mutlaka ama mutlaka getireceğiz. O güzel baharı getireceğiz. İnanın buna. Depremzedeleri ağırladığınız, kucakladığınız için hepinize yürekten teşekkür ederim. Bu teşekkürü yapmak benim boynumun borcudur. Çünkü biz millet olarak tasada ve kıvançta beraber olmak zorundayız. Birlikte olmak zorundayız. Bir çocuk açsa 85 milyonumuz aç demektir. Bir çocuğumuz eğer karanlıkta kaldıysa annesi, babası elektrik parasını ödeyemediği için 85 milyonumuz karanlıkta kalmış demektir. Borcu olduğu ve doğal gaz parasını ödemediği için doğal gazı kesiliyor ve soğukta kalıyorsa 85 milyonumuz soğukta kalıyoruz demektir."

ÜNİVERSİTELER BİLGİ ÜRETECEK

Kılıçdaroğlu, teknolojide ilerleyeceklerini, üniversitelerin bilgi üreteceğini belirerek, şöyle dedi: "Aksi halde boş bir sürü laf söyleyeceksin. Olmaz bunlar. Üreteceksiniz. Bakın sözüm söz, kırsalda çalışan bütün kadınların ve bütün gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Çalış, üret, kazan kardeşim. Milletin karnını doyur ama söz veriyorum, senin sosyal primini ben ödeyeceğim. Emekli olacaksın sen. Emeklilik hakkını kazanacaksın sen. Bunu yapmak zorundayız."

“ÇOCUKLARIMIZ BİZDEN DAHA DÜŞÜK BİR GELİRE MAHKUM EDİLİYORLAR”

Türkiye'nin bereketli topraklarının olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Her şey dışarıdan gelecek, dışarıya dolar ödeyeceksin. Biz yönetirsek dolar değil, Türk liramız var, adı üstünde, Türk lirası. Türk lirasını pula çevirdiler, bir de ortalıkta geziyorlar, 'biz milliyetçiyiz' diye. Siz kim, milliyetçilik kim. Nevşehir'de son 3 yılda daire fiyatları yüzde 450 artmış. Bazen gençler neden umutsuz, neden geleceğini göremiyor diyorlar. Bakın biz babalarımızdan daha iyi bir eğitim aldık ve onlardan daha iyi bir yaşam standardı sağladık. Bizim çocuklarımız da bizden daha iyi eğitim aldılar ama bizden daha düşük bir gelire mahkum ediliyorlar ve bizim gençlerimiz diyor ki 'Üniversiteyi bitirdim, annem, babam fedakarlık yaptı, şimdi iş arıyorum, işim yok. Zor bela asgari ücretli bir iş bulsam ömür boyu ne araba, ne ev alabilirim. O zaman ben burada niye kalayım?' Eğer yurt dışına gidersem ev de araba da alırım, bütün bunların hepsini karşılarım' diyor."

Gençlere söz veren Kılıçdaroğlu, bu ülkede üreteceklerini, kazanacaklarını, bu ülkeyi büyüteceklerini ve zenginleştireceklerini dile getirdi.

27-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş