Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla karşı karşıya

Kılıçdaroğlu: Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunla karşı karşıya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, her grup toplantısının topluma bir mesaj vermek için önemli bir fırsat olduğunu düşündüğünü söyledi.

Üniversitelere rektör atamaları için kanun hükmünde kararname çıkarıldığını ve rektör atamalarının bir kişinin iradesiyle yapılmaya başlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, üniversite hocalarının rektörünü seçemediğini ifade etti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SORUNU

Boğaziçi Üniversitesi'nin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Bir rektör atadılar, rektör bir süre sonra ayrıldı. İkinci rektörü atadılar, o hala koltuk peşinde, dekanlar atıyor. Bırakın rektörlük yapmayı o üniversitede profesörlük unvanını alabilecek yetenekte olmayan kişiyi getirip rektör yaptılar. Bir kişi kendisine birden fazla koltuk ayarlar, üç ayrı koltuğa oturmaya kalkarsa, o kişi bilim insanı değildir. Kişi gücünü koltuktan almaz, koltuğa güç verir. Eğer siz gücünüzü koltuktan almaya başladıysanız 'ben buraya otururum, her türlü zulmü yaparım' dediyseniz, siz bilim insanı olamazsınız. Bilim insanı olmak çok farklıdır. O nedenle üniversitelerimize gözümüz gibi bakmak zorundayız."

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde üniversitelerde liyakat olacağını, YÖK'ün de kaldırılacağını bildirdi.

29-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş