Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Derhal üniversiteleri açın, öğrenciler yurtlarında kalsın

Kılıçdaroğlu: Derhal üniversiteleri açın, öğrenciler yurtlarında kalsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlerimizin eğitim kalitesini düşürmeye, bu ülkenin geleceğini mahvetmeye sizin ne hakkınız var? Derhal üniversiteleri açın. Öğrenciler yurtlarında kalsınlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, acısının tarifsiz olduğunu belirtti.

Felaket üstüne felaket yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

ASRIN CİNAYETİ YAŞANDI

"Hepsinde beceriksizliğiyle bir önceki felaketi aratır oldu. Halkımıza yaşatılan koordinasyonsuzluk ve devletsizlik asrın felaketi, asrın cinayetidir. Asrın ihanetidir. Bu asrın iş bilmezliğidir. Asrın tedbirsizliğidir. Asrın beceriksizliğidir. Saygın kuruluşlar açıklanandan çok daha fazla insanın hayatını kaybettiği ve 84 milyar dolarlık bir hasar tespitinden söz ediyorlar. Düşünün vefat edenlerin sayısı 30 bini geçti ama Allah rızası için bir kişi bile istifa etmedi. Bu nasıl bir sorumluluk anlayışıdır? 30 bini aşkın kişi hayatını kaybeder, bir kişi ve şürekası devleti yönetir ama bir tek Allah'ın kulu ya 'benim vicdanım var kardeşim, benim sorumluluğum var' deyip istifa etmez. Nasıl bir anlayıştır, nasıl bir koltuk merakıdır, nasıl bir rant anlayışıdır bu. Akıl mantık alacak şey değil. Açıkça söylüyorum, rüşvet ve yandaş politikalarının affı olmaz. İnsafsızları, rantçıları torba yasalarla ödüllendirenler vicdan azabı çekmiyorlar. Size o izinleri kim verdi? Size kim gidip, 'bunları denetlemeyin' talimatı verdi? O imzaları kim attı kardeşim? Bu yıkılan binaların imzalarını kim attı? Hepsi çıkacak ortaya. Halkıma söz veriyorum, asla yakalarını bırakmayacağım ve tamamının hesabını soracağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, hesabını sormak benim boynumun borcu olacak.O kadar saçmaladılar ki akılsız bir sürü işe devam ettiler. Kurtarma çalışmalarındaki beceriksizlikleri yetmedi, şimdi de üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışıyorlar."

750 BİNİ AŞKIN KONUT BOŞ

Kılıçdaroğlu, sadece İstanbul'da 750 bini aşkın konutun boş durduğunu söyledi. Turizm sektörünün kapasitesinin 1 milyon 600 bin olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Gençlerimizin eğitim kalitesini düşürmeye, bu ülkenin geleceğini mahvetmeye sizin ne hakkınız var? Derhal üniversiteleri açın. Öğrenciler yurtlarında kalsınlar. Zaten doğru dürüst yurt da yok. Büyük şehirlere geleceklerse halkıma söz veriyorum. Büyükşehirlere, bizim belediye başkanlarımızın olduğu büyük şehirlere gelenlerin tamamının yerleşim sorununu çözeceğiz."

15-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş