Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Gençler, yurtdışına gitmeyecek, Türkiye'de çalışacak

Kılıçdaroğlu: Gençler, yurtdışına gitmeyecek, Türkiye'de çalışacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı iktidar olduğunda aile destek programını getireceğini ve hiçbir ailenin gelirinin asgari ücretin altında olmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesince Cam Piramit Sabancı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 45 Ayda 80 Proje Toplu Açılış Töreni'e katıldı.

"GENÇLER, YURTDIŞINA GİTMEYECEK, TÜRKİYE'DE ÇALIŞACAK"

Bugün kullanılan cep telefonlarının Türkiye'de üretilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi katma değeri yüksek ürün üreten bir ülke haline getireceklerini kaydetti.

Üniversiteleri de bilgi üreten mekanlar haline getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Üniversiteleri gerçek alamda üniversite yapacağız, bilgi üreten üniversiteler yapacağız, o nedenle Amerika'ya gittim, o nedenle MIT'e gittim, dünyanın bir numaralı üniversitesi teknoloji konumunda. İngiltere'ye gittiğimde vatandaşlık için aranan koşullar, dünyanın en önemli 20 üniversitesinden kim mezun olursa olsun İngiltere'ye geldiğinde vatandaşlık veriyorlar. Bizde ise ne olursan ol 400 bin dolarlık daire aldın mı sana vatandaşlık veriliyor. Onların dünyaya bakışına bakın bizimkine bakın."

Kılıçdaroğlu, gençlerin geleceğini yurtdışında aradıklarını söyledi. Gençlerin yurt dışında değil, kendi ülkelerinde üretmelerine, çalışmalarına, emeklerinin karşılığını almalarına imkan sağlayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

NEDEN GİTMEK İSTİYORLAR?

"Gençlerin neden yurt dışına gitmek istediğini araştırdık. İki temeli var. Gençler özgürlük istiyor, özgürce düşüncelerini ifade etmek istiyor, sanat ve kültürün yaşamının bir parçası olmasını istiyorlar. 'Bu asgari ücretle ne ev ne otomobil alabilirim' diyor. 'Ama Almanya, Norveç, Kanada'ya gitsem hem ev hem otomobil alırım' diyor. 'O zaman bana bu ülke ne veriyor' diyorlar. O gençlerin tamamına sesleniyorum, asla umutsuz olmayın. Düşündüklerinin hepsini 6'lı masadaki her lider düşünüyor. Bunların tamamını Türkiye'de hayata geçireceğiz. Mutlu, huzurlu, yaşanacak, imrenilecek bir Türkiye'yi hep birlikte hayata geçireceğiz."

22-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş