Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğun yataya aç girmediği bir Türkiye için kararlıyız

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğun yataya aç girmediği bir Türkiye için kararlıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye'yi inşa etmekte kararlı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında, Karabağlar ilçesinde, yazar Orhan Kemal'in ismini taşıyan ilkokulun temel atma törenine katılarak, bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, ilçenin eğitim altyapısındaki eksikleri gidermek için çalıştıklarını ifade etti.

ORHAN KEMAL ADI VERİLDİ

Okula, Orhan Kemal isminin verilmesini istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Orhan Kemal, arka sırada oturanların hayatını romanlaştıran, öyküleştiren bir edebiyatçımız. Orhan Kemal isminin verilmesi de son derece değerli" dedi.

Belediye başkanlarından, oy versin vermesin bütün vatandaşlara eşit davranmalarını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

FAKİR MAHALLELERDEN BAŞLANACAK

"Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelerden başlayacaksınız. O mahallelerde okullar, kreşler yapacaksınız. Anne, güven içinde çocuğunu kreşe bırakacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyım. Her evde huzurun olmasını istiyorum. Her evde gelir güvencesinin olmasını istiyorum. Onun için aile destekleri sigortası diye yeni bir alanı inşallah Türkiye'ye getireceğiz. Hiçbir aile, 'benim gelirim yok, yoksulum' demeyecek. Biz sosyal yardımları yaparken de yoksul insanın onurunu koruyarak yapacağız. Onun yoksulluğunu asla afişe etmeyeceğiz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de göreve başladıktan 6 ay sonra özellikle yoksul vatandaşların yaşadığı mahallelerdeki kronik sorunları çözmek için acil çözüm ekipleri oluşturduklarını dile getirdi.

Kurulan ekibin, Abdi İpekçi Mahallesi'nde okul olmadığını tespit ettiğini belirten Soyer, şöyle dedi:

TALEP OKUL OLDU

"Mahalle halkının da bizden en büyük talebi okulun inşa edilmesiydi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzalayarak çalışmalara başladık. Bugün, Genel Başkanımızın katılımıyla onun adını verdiği okulun temelini hep birlikte atıyoruz. Okulumuz 32 derslikli olacak ve 1000 öğrenci eğitim alacak."

15-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş