Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Ankara’daki eylemine polis müdahalesine ilişkin görüntüleri paylaşarak, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya geldi. Sendika üyeleri daha sonra taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletmek için bakanlık binasına doğru yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak sendika üyelerine polis izin vermedi. Cumhuriyet’in haberine göre öğretmenlerle polis arasında arbede yaşandı.

BİBER GAZI SIKILDI

Polisin müdahalesinin ardından grup, Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Polis gruba biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Yaşanan olayda gözaltına alınanların da olduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine destek verdi. Bir öğretmenin gözaltına alınma görüntülerini sendikanın video mesajını alıntılayarak Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” dedi.

31-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş