Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Öğretmenleri ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Öğretmenleri ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Öğretmenleri ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iki gün sonra Öğretmenler Günü olduğunu anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, en çok eğitime önem verdiğine işaret etti.

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI VAR

Öğretmenlerin ciddi sorunlarının bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç endişe etmeyin. Eğer biz öğretmenleri kamuda daha güzel ve ayrıcalıklı bir sınıf haline getirmezsek görevimizi yapmamış oluruz. Öğretmenlerin tamamını, Hakimler ve Savcılar Kanunu gibi özel bir yasa çıkararak ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz. Öğretmenleri baş tacı yapacağız. Hiçbir memur, hiçbir çiftçi, hiçbir sanayici, bu ülkede yaşayan hiçbir kişi, öğretmenlerin fazla maaş almasından asla ve asla rahatsızlık duymaz.

Eğitim bir ülkeye, bir kişiye, bir sınıfa, bir aileye sınıf atlatan en önemli faktördür. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Hepimiz bileceğiz, güzel şeyler bileceğiz ve çocuklarımız güzel okullarda ve iyi öğretmenler tarafından yetiştirilecek. Biz onların bilmediği bir kavramı da toplumun belleğine sokmaya çalışıyoruz. Yüksek yetenek inşasını yeniden ayağa kaldıracağız ve zeki çocuklarımızı dünyanın her tarafına göndereceğiz. Onlar bizim geleceğimizi, ufkumuzu açacaklardır. Eğitimin ne kadar önemli olduğunun, ne kadar değerli olduğunun farkında bile değiller. Ama biz eğitime gerekli önemi vereceğiz."

22-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş