Arama sonuçları

'Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk' bilim insanı listesi hazırlandı

'Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk' bilim insanı listesi hazırlandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, "Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk" bilim insanı listesinde yer buldu.

Turkishtime dergisi tarafından Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA asli üyesi Prof. Dr. Adil Denizli başkanlığında gerçekleştirilen "Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk" bilim insanı araştırma kitabının sonuçları yayınlandı.

Kimyanın beş ana bilim dalındaki Türk bilim insanları, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerinin yanı sıra araştırma konularının güncelliği, bilime ve uluslararası işbirliğine katkıları ile aldıkları ödüller ve patentlere göre değerlendirildi.

BİRİNCİ SIRADA PROF. DR. AZİZ SANCAR YER ALDI

Doğudaki üniversitelerden Van, Erzurum, Malatya ve Elazığ'dan birer öğretim üyesinin listeye girdiği araştırmanın birinci sırasında Prof. Dr. Aziz Sancar yer aldı.

Listede 71. sırada yer alan Fırat Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, yayınlanan araştırma kitabının yeni nesil bilim insanları için ilham veren bir kaynak olmasının yanı sıra kimya endüstrisi ile kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulmasını hedeflediğini belirtti.

15-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş