Arama sonuçları

Kırtasiyeciler tam kapanmada açık olmalı

Kırtasiyeciler tam kapanmada açık olmalı

Kırtasiyeciler de sokağa çıkma kısıtlamasında açık olmak istiyor. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, sokağa çıkma kısıtlaması döneminde de eğitimin sürdüğüne dikkat çekerek, şöyle dedi: "Eğitime devam eden öğrencilerimizin okul kırtasiye ürünlerine, kitaplara ulaşabilmelerini sağlamak, ödevleri için gerekli olan materyalleri alabilmeleri için perakendeci kırtasiyecilerin de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde açık olacak işletmeler kapsamına alınması gerekiyor."

TÜKİD'den yapılan açıklamada, kırtasiye mağazalarının sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında iş yerlerini açamayacak olmalarının, hem öğrenciler hem de kırtasiyeci esnafı açısından telafisi mümkün olmayacak mağduriyetler yaratabileceğine işaret edildi.

AÇIK OLMALARI GEREKİYOR

Açıklamada, perakendeci kırtasiyecilerimizin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu tarihlerde faaliyetlerine devam etmesinin, sektöre az da olsa hareket kazandıracağı vurgulandı. Açıklamada kırtasiye mağazalarının kısıtlama kapsamı dışında bırakılmasının en öncelikli talep olduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Helvacıoğlu, şöyle dedi:

"Kısıtlama ve tam kapanma sürecinde kapalı olan kırtasiyelerin de diğer esnaf gibi faaliyet gösterebilmesi için bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunduk. Eğitime devam eden öğrencilerimizin okul kırtasiye ürünlerine, kitaplara ulaşabilmelerini sağlamak, ödevleri için gerekli olan materyalleri alabilmeleri için perakendeci kırtasiyecilerin de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde açık olacak işletmeler kapsamına alınması gerekiyor. Tüm dünya gibi ülkemizin de içerisinde bulunduğu bu zorlu koşulları atlatabilmek, uzaktan eğitime devam eden öğrencilerimiz ile üreten, ekonomimize değer katan kurumlarımızın kırtasiye ürünlerine olan ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle sahada olmayı sürdürmek istiyoruz. “

 

07-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş