Arama sonuçları

'Kitap kumbarası' ile kırsaldaki 30 okula kütüphane kurulacak

'Kitap kumbarası' ile kırsaldaki 30 okula kütüphane kurulacak

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kırsaldaki 30 okula kurulacak kütüphanelere kitap toplamak için okullara kitap kumbarası yerleştirilerek "Okuduysan Arkadaşınla Paylaş" kampanyası başlatıldı.

Yahyalı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından başlatılan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe merkezindeki okulların destek verdiği kampanyada, kitap temini konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerin daha fazla kitapla buluşturulması amaçlanıyor.

21 OKULA KUMBARA BULUNDU

Kampanya kapsamında ilçe merkezindeki 21 okula kitap kumbarası konuldu. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ile 100. Yıl Mahallesi'ndeki Ali Elmacı Ortaokulu'nda kampanyaya katıldı, öğrencilerle kumbaraya kitap bıraktı.

"KİTAP OKUMAYAN, MEYDAN OKUYAMAZ"

Bu okuldaki kumbaraya bırakılan kitap sayısının 1500'ü aştığını öğrendiğini belirten Öztürk, şöyle dedi: "Kitap okumayan, meydan okuyamaz. Teknolojik gelişmeler ile birlikte çocuklarımız artık akıllı telefonlardan kitap okuyabiliyor. Kitaba ne gerek var diye bir düşünce oluşabilir ama kitaplardan aldığımız zevki akıllı telefonlardan alamadığımızı düşünüyorum."

Kitap okumanın önemine dikkati çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı da kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Kampanyaya katılan öğrenciler de okudukları kitapları arkadaşları ile paylaşacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

09-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş