Arama sonuçları

Kız öğrencilere kodlama eğitimi verilecek

Kız öğrencilere kodlama eğitimi verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, mesleki ve teknik eğitim Anadolu liselerinde öğrenim gören kız öğrencilerine kodlama eğitimi verilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalayarak, "Kızlar Kodlar Projesi"ni hayata geçirdi.

KIZ ÖĞRENCİLERE KODLAMA EĞİTİMİ

Proje kapsamında mesleki ve teknik eğitim Anadolu liselerinde okuyan kız öğrencilerin mesleklerinde yazılım kullanma becerilerini artırmak amacıyla kodlama eğitimleri verilecek.

Kız öğrencilerin geleceğin kadın yazılımcıları, mühendisleri ve bilim insanları olmaları için desteklenmelerini sağlamayı hedefleyen proje, ilk olarak Samsun, İstanbul, Manisa, Mersin ve Gaziantep'te uygulanacak.

​​​​​​​Proje kapsamında mesleki ve teknik eğitim Anadolu liselerinde öğrenim gören 12-18 yaş aralığında en az 2 bin 500 kız öğrenciye ulaşılacak. Kız öğrencilere okul yönetimi ve öğretmenleri aracılığıyla çevrim içi eğitim portalı "reelab.com.tr" üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan "STEAM" eğitimiverilecek.

İlk aşamada 5 ildeki 50 okulda eğitim gören kız öğrenciler "reelab.com.tr" uygulaması ile Maker kültürünü tasarım odaklı düşünme, 3 boyutlu tasarım, algoritmalar, oyun tasarımı, arduino ile kodlama ve mobil programlama dersleri görecek. Eğitim ve sınavını başarıyla tamamlayan 250 öğrenciye her ilde 2 gün sürecek uygulamalı yüz yüze atölyeler ile öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme ve ilk prototiplerini üretme imkanı sunulacak. 

Hem teori hem de uygulamalı eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, proje aşamaları sonucunda kendi kendine kodlama, tasarım yapma ve yazılım geliştirmeye yetkin bireyler olacak.

Öte yandan çevrim içi eğitimlerini ve atölyeleri tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazanan kız öğrenciler, şirket içerisinde her yıl gerçekleşen yazılım geliştirme ve tasarım yarışmasına başvuru yapabilecek, başarılı olan yazılım da kullanıma açılacak.

"KIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞE HAZIRLANMASI SAĞLANACAKTIR"

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, mesleki ve teknik eğitimi geliştirmeye yönelik çalışmaların sektörle iş birliği içerisinde devam ettiğini dile getirdi. Şener, ülkenin kalkınmasını sağlayacak en önemli araçlardan birisinin de eğitimli insan gücünün yetiştirilmesini sağladığı için mesleki ve teknik eğitim olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Çünkü eğitimli bireylerin verimliliklerinin daha yüksek olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda toplumun yarısını oluşturan kadının ülke kalkınmasına olan katkısı, kadının eğitim sürecine ve istihdama daha fazla katılmasına bağlıdır. Bu nedenle kız çocuklarımızın geleceklerini hazırlamak, onları geleceğin mesleklerinde söz sahibi haline getirmek ve toplumda daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Reeder iş birliğinde 'Reeder ile Kızlar Kodlar' projesi hayata geçirilecektir. Proje ile mesleki ve teknik eğitimde eğitim gören kız öğrencilerimizin kodlama eğitimleri alarak geleceğe hazırlanması sağlanacaktır."

12-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş