Arama sonuçları

KKTC üniversitelerinin doluluk oranlarında 11 puanlık artış

KKTC üniversitelerinin doluluk oranlarında 11 puanlık artış

KKTC üniversitelerinin doluluk oranlarında 11 puanlık artış. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC üniversitelerine ayrılan kontenjanların doluluk oranlarını yüzde 64'ten yüzde 75'e çıkararak, 11 puanlık artış sağladıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

KKTC ÜNİVERSİTELERİNİN DOLULUK ORANLARINDA 11 PUANLIK ARTIŞ

Çavuşoğlu, 2020 YKS ek yerleştirme sonuçları ve verilerinin ÖSYM başkanlığınca açıklandığını hatırlattı. Çavuşoğlu, bu yıl KKTC üniversitelerine kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrenci sayılarında geçen yıla göre artış görülmesinin, küresel ölçekte yaşanan salgın dönemi de göz önüne alındığında memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, geçen yıl KKTC üniversitelerine 8 bin 905 öğrenci yerleşme hakkı kazanırken, bu yıl 10 bin 304'e çıkardıklarının altını çizdi.

Çavuşoğlu, "KKTC'ye ayrılan kontenjanların doluluk oranlarını yüzde 64'ten yüzde 75'e çıkardık. Tüm istatistik verilerde yükseliş gösteren KKTC yükseköğrenimine bu sonuçların hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Buna göre, ek yerleştirme sonuçlarıyla birlikte KKTC üniversitelerindeki doluluk oranlarında 11 puanlık bir artış yaşandı.

9 EKİM VE SONRASI ÖĞRENCİLER İÇİN CHARTER SEFERLER

Yeni kayıt yapan ve eğitimlerine devam eden öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde KKTC'ye getirilmesi için de gerekli çalışmaları yapacaklarına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"9 Ekim ve sonrası için yükseköğrenim öğrencilerine yönelik charter seferler düzenleyip, devletin karantina merkezinde öğrencilerimizi misafir edeceğiz. Öğrencilerimiz ülkemize geldiklerinde karantina ücretleri de devletimiz tarafından karşılanacaktır."

 

03-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş