Arama sonuçları

Koç Üniversitesi’nde 3 ve 4. sınıflara ‘yurt’ yok

Koç Üniversitesi’nde 3 ve 4. sınıflara ‘yurt’ yok

Yeni akademik yılın başlamasına sayılı günler kala Koç Üniversitesi, 3 ve 4’ncü sınıfta okuyan öğrencilerine “yurt” olanağı sağlayamayacağının öngürüldüğüne ilişkin bir e mail attı. Öğrenciler ise tepkili, okula yakın yerlerde kiraların 10 bin ile 17 bin TL arasında olduğunu söyleyerek, “Sokağa atıldık” diyor.

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere dün atılan mailde, "Yurtlarımıza öğrenci yerleştirmelerinde birincisi adrese göre mesafe, ikincisi de öğrencinin sınıfı olmak üzere iki önemli önceliğimiz bulunmaktadır.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Diken’in haberine göre öğrenciler 26 Eylül’de derslerin başlayacağını belirterek, son dakika nasıl ev bulacaklarını, üniversiteye yakın evlerin kirasının 10 bin TL’den başladığını, bu durumu bilen emlakcıların da durumdan yararlandıklarını belirtiyor.

Koç Üniversitesi'nden öğrenci topluluğu Odeon Hareketi, benzer bir sorunun geçen sene de yaşandığını, bu problemlerin "öngörülebilir" olduğunu hatırlattı. Üniversite öğrencileri  #KoçÜniliYurtsuz hashtag'ini kullanarak Twitter üzerinden okul yönetimine tepki gösterdi.

02-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş