Arama sonuçları

Kontrollü normalleşme Pazartesi başlıyor

Kontrollü normalleşme Pazartesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlayacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP teşkilatı ile video konferans yöntemiyle düzenlenen bayramlaşma programında şöyle konuştu:

KONTROLLÜ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

"(Kovid-19'la mücadele) Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz.

Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz. "

OKULLAR UZAKTAN DEVAM EDECEK

Bu arada kapanmasının son bulduğu 17 Mayıs’ta okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 17 Mayıs’ta tüm resmi ve özel okullarda eğitimin uzaktan yapılacağını açıklamıştı. Bakanlık,  eğitimle ilgili kararın ise 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

OKULLAR ‘UZAKTAN’ MI KAPANACAK?

MEB, yine 17 Mayıs'ta başlayacak yüz yüze sınavlarla ilgili de açıklama yaparak, lise ara sınıflar hazırlık, 9, 10, 11 sınıf öğrencileri isterlerse yüz yüze sınavlara katılmama hakkı tanıdı. Sınavlar ise 17 Mayıs’tan 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihlerine ertelendi. Tüm bu gelişmeler ise okulların bu dönem yüz yüze eğitime başlamasanın zor olacağı şeklinde yorumlanıyor.

14-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş