Arama sonuçları

Koronavinüs: Hangi akademisyen ve çalışanlar izinli sayılacak?

Koronavinüs: Hangi akademisyen ve çalışanlar izinli sayılacak?

Koronavinüs: Hangi akademisyen ve çalışanlar izinli sayılacak? YÖK en son koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen YÖK Yürütme Kurulu toplantısında koronavirüse ilişkin kararlar alındı. Bu kararlar yükseköğretim kurumlarında çalışanlardan hangilerinin izinli sayılacağını da belirliyor.

Buna göre koronavirüse yönelik alınan önlemlere göre 12 gün idari izinli sayılacak akademisyen ve çalışanların kimler olacağı şöyle sıralandı:

KORONAVİRÜS: HANGİ AKADEMİSYEN VE ÇALIŞANLAR İZİNLİ SAYILACAK?

- Yükseköğretim üst kuruluşlarında başkan, başkan vekili, yürütme kurulu üyeleri, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkan ve üyeleri, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, daire başkanı, basın ve halkla ilişkiler müşaviri ile hukuk müşaviri hariç olmak üzere. 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği dezavantajlı gruplar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

- Yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelden rektör, rektör yardımcısı, dekan, enstitü, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksek okulu ve bağımsız vakıf meslek yüksekokulu müdürleri hariç olmak üzere. 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamileler, yasal süt izni kullananlar. Engelli çalışanlar, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği dezavantajlı gruplar. Bunlar bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar. Bu kişiler 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

ÇOCUKLARI OLAN AKADEMİSYENLER

Okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın akademik ve idari personelin yıllık izin taleplerinin karşılanacak. Yıllık izin hakkı bulunmayanlar için mazeret izinleri kullandırılacak. Diğer akademik ve idari personelin izin talepleriyle ilgili olarak meri mevzuat çerçevesinde işlem yapılacak.

14-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş