Arama sonuçları

Koronavirüs etkisi: TOEFL ilk defa evden yapılacak

Koronavirüs etkisi: TOEFL ilk defa evden yapılacak

Koronavirüs etkisi: TOEFL ilk defa evden yapılacak. Education Testing Services (ETS) tarafından düzenlenen TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sınavı, koronavirüs salgını yüzünden ilk defa geçici olarak evde internet üzerinden yapılacak. TOEFL iBT (internet Based Test) ile bilgisayar üzerinden sınava girmeye olanak tanıyan sistem, Çin ve İran hariç tüm ülkelerde evden sınava girmeyi sağlayacak.

KORONAVİRÜS ETKİSİ: TOEFL İLK DEFA EVDEN YAPILACAK

TOEFL, İngilizceyi üniversite düzeyinde kullanabilme ve anlayabilme yeteneğini ölçen bir dil yeterlilik sınavı.  Pek çok ABD ve İngilizce eğitim veren üniversiteler İngilizce yeterliliğinizi ispatlayabileceğiniz sınavlardan birisi olarak başvuranlardan istiyor. Başta ABD olmak üzere yurtdışındaki üniversitelere başvurmak istiyorsanız TOEFL veya kabul edilen İngilizce testlerden birisinin sonuçlarını göstermek gerekecektir.

TOEFL ilk önce PBT (Paper based test) olarak yapıldı. Daha sonra ise CBT (Computer based test) ve daha sonra da IBT (internet based test) olarak değiştirilip, geliştirildi. 2005 yılından bu yana da TOEFL IBT olarak yapılıyor.

 

SINAV KAÇ BÖLÜMDEN OLUޞUYOR?

Maksimum puanın 120 olduğu sınav sırasıyla okuma, dinleme, konuşma ve yazma bölümlerinden oluşur. Her bölüm maksimum 30 puan üzerinden hesaplanır.  Sınavda öğrencinin okuduğunu ve duyduğunu anlama ve kendini ifade edebilme becerileri sınanır.

ÜNİVERSİTELER KAÇ TOEFL PUANI İSTİYOR?

Her üniversite bu sınav için farklı puanlar arıyor olsa da birçok üniversite için baraj puan 80 ile 90 puan olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra geçme notu olarak 55 ve üstünü kabul eden üniversiteler olduğu gibi bu puanı 110 belirleyen yüksek öğretim kurumları da mevcuttur.

SINAVIN ÜCRETİ NEDİR?

Sınav ücreti dünya genelinde 160 ile 250 Amerikan Doları arasında değişir. Türkiye’de ise bu sınavın ücreti 185 Amerikan Doları.

SINAVA NASIL BAޞVURABİLİRİM?

Sınav müracaatları www.ets.org sitesinden yapılır ve sınav ücretleri kredi kartı ile tahsil edilir.  

TOEFL SONUÇLARI NASIL AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık on gün içinde ETS'nin web sitesinde açıklanır. Resmi sonuçlar ise öğrencinin beyan ettiği adrese gönderilir.

SINAV NE ZAMAN YAPILIYOR?

Hemen her kentte bu sınava girebileceğiniz birçok merkez bulunuyor. Her ay farklı merkezlerde 5-6 sınav düzenleniyor. Dolayısıyla sınava katılım sıklığı sorun olmuyor.

TOEFL İÇİN NE KADAR SÜREDE HAZIRLANABİLİRİM?

Bu sınava hazırlık süresi ise öğrencinin haftalık ders saati yoğunluğuna ve dil seviyesine göre 2 ile 11 hafta arasında değişkenlik gösterebilir. Özel ders alınıyorsa  hazırlık süresi minimum 30 ders saatini, kurs eğitiminde ise 80 ders saatini bulabiliyor.

Petek SAMATYALI

www.pervinkaplan.com

09-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş