Arama sonuçları

Koronavirüs: Türkiye 25 milyon öğrenci için uzaktan eğitime hazır mı?

Koronavirüs: Türkiye 25 milyon öğrenci için uzaktan eğitime hazır mı?

Koronavirüs: Türkiye 25 milyon öğrenci için uzaktan eğitime hazır mı? Çin’in dışında Avrupa’da da hızla yayılan koronavirüs ilk kez Türkiye’de de çıktı. Şimdi akla gelen ise yükseköğretim kurumlarında da okuyanlarla birlikte yaklaşık 25 milyona ulaşan öğrenciler için okulların ne kadar güvenli olduğu ve Türkiye’nin bu öğrencilere uzaktan eğitim vermeye hazır olup olmadığı.

Çin’de başlayan ve ardından da hızla Avrupa’ya yayılan koronavirüs Türkiye’ye sınır tüm ülkelerde görülmüş ancak Türkiye’de bir vakaya rastlanmadığı açıklanmıştı. Ancak dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de ilk ‘corona’ vakasının tespit edildiğini duyurdu.

İlk hastanın belirlenmesinin ardından ise Türkiye’de de ölümcül hızla yayılıp yayılmayacağını akla geldi. En çok endişelenenler ise veliler. Aileler okulların çocuklar için ne kadar güvenli olduğunu tartışmaya başladı.

KORONAVİRÜS: TÜRKİYE 25 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN UZAKTAN EĞİTİME HAZIR MI?

Üniversiteler başta okullarda koronavirüse karşı temizlik işlemlerinin yapıldığı açıklandı. Başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların virüse karşı dezenfekte edildiğini duyurdu. Ancak Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni tip corona virüsüne karşı önlem alındığını açıklamasına rağmen okullarda yeteri kadar temizlik malzemesi bulunmadığını söyledi. Yıldırım bazı okullarda sabun, tuvalet kağının hiç bulunmadığını, birçok öğrencinin kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden getirdiğini duyurdu.

OKULLAR TATİL OLUR MU?

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, bir sonu üzerine okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla (MEB) önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dün gece Twitter hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitim sürecinin planlanması konusunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam ettiğini duyurdu. Selçuk, “"Okulların  tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum” dedi.

25 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ

Türkiye öğrenci sayısı ile birçok ülkenin nüfusundan daha fazla. 18 milyondan fazla öğrenci okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim görüyor. Öğretmen sayısı ise 1 milyon. Sadece İstanbul’daki öğrencilerin sayısı 3.5 milyonu aşıyor.

202 yükseköğretim kurumunda yaklaşık 170 bin akademisyen, 7.5 milyon öğrenci okuyor.  Akademisyen sayısı ise yaklaşık 170 bin.

OKULLAR TATİL OLURSA

Koronavirüsün çıktığı ülkelerde ilk yapılanlardan biri de eğitime ara verilmesi oluyor. Şu anda Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünden (UNESCO) yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını nedeniyle 290 milyonun üzerinde öğrencinin eğitimi aksadı.

Çin’de ise okullar ile yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitim başladı.

Türkiye’de de okulların tatil kararı alınması durumda öğrencilerin eğitimlerine nasıl devam edeceği merak konusu. 18 milyon öğrenci ile 7.5 milyon öğrencinin uzaktan eğitiminin nasıl planlanacağı velilerin de eğitimcilerin de yanıt aradığı sorular arasında yer alıyor.

Koronavirüsü yüzünden sadece eğitim etkilenmiyor. Aynı zamanda uluslararası toplantılar, fuarlar başta olmak üzere birçok etkinlik de iptal ediliyor.

 

11-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş