Arama sonuçları

Koronavirüse kaç kez yakalanma riski var?

Koronavirüse kaç kez yakalanma riski var?

Rus Doktor Yelena Malişeva, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde koronavirusa karşı üçüncü doz aşının gerekebileceğini söyledi. Dr. Malişeva, koronavirusa iki kez yakalanma ihtimalinin de yüzde 0,65 olduğunu belirtti.

Malişeva, “Herhangi bir sebepten ötürü bağışıklık sistemi kötü çalışan kişilerin üç doz aşı olmaları gerekebilir” dedi.  Malişeva, bu kişilerde bağışıklık sistemi tepkisini artırmanın tek yolunun ekstra doz yüklemesi yapmaktan geçtiğini kaydetti.

KİMLER RİSK GRUBUNDA YER ALIYOR?

Türkrus haber portalının bildirdiğine göre, bir televizyon kanalında her sabah program yapan Malişeva, koronavirusa iki kez yakalanma ihtimalinin de yüzde 0,65 olduğunu söyledi.

Danimarka'da 500 bin kişiyle yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Dr. Malişeva, ikinci kez koronavirusa yakalanma ihtimali bulunanlar arasında bağışıklık sistemi doğuştan yetersiz olanların başı çektiğini belirtti.

Bir diğer risk grubunu da 60 yaş üstü olanlar oluşturuyor. Bu kişilerde yaş ilerledikçe bağışıklık hücreleri azaldığı için ikinci kez hastalığa yakalanma olasılığı gençlere kıyasla daha yüksek oluyor.

Tip l ve Tip ll diyabet hastaları da bağışıklık sistemi yetersiz çalıştığı için virüse ikinci kez yakalananlar arasında yer alıyor.

BizimAjans

 

03-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş