Arama sonuçları

Koronavirüste 17. Gün: Can kaybı 92’ye ulaştı

Koronavirüste 17. Gün: Can kaybı 92’ye ulaştı

Koronavirüste 17. Gün: Can kaybı 92’ye ulaştı. Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

Koca’nın açıklamasına göre vaka sayısı ve yaşamını yitirenler şöyle:

KORONAVİRÜSTE 17. GÜN: CAN KAYBI 92’YE ULAŞTI

Bugüne kadar 7533 test yapıldı. Toplam test sayısı 47 bin 823 oldu. Bugün 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayısı 5 bin 698. Bugün kaybedilen hasta sayısı 17. Şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 92 oldu. Şu an hastanelerimizde tedavisi devam eden hastalarımızdan 344 kişi yoğun bakımdadır, bunların 241'i entübe durumdadır. 42 hastamız ise iyileşerek taburcu edilmiştir.

 

BİLİM KURULU HANGİ TAVSİYE KARARLARINI ALDI

Bugün bilim kurulumuzla en önemli toplantı yapıldı. Daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. En önemli tedbir olan izolasyonu prensip haline getirelim. Virüsü bulunduğu sınırlar içinde tecrit edelim. Sosyal hayat buna göre düzenlemeli. Çalışma saatleri, tatiller düzene konmalı.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları:

ŞEHİRLER ARASI KISITLAMA MI GELİYOR?

Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek. Şehirlerin izole edilmesi. Belli bir süreliğine belli sınırlar koymuş geçici bir hayat tarzı gerekiyor. Sokakta geçirilecek zamana kısıt getirme. Sosyal hareketlilik ve teması azaltmakla virüsü olduğu yerde kontrol altına almak. Tavsiye kararlarını Cumhurbaşkanı’na da arz ettim.

 

 

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş