Arama sonuçları

Koruncuk Vakfı, ‘El Ver Yuva Olsun’ projesini tanıttı

Koruncuk Vakfı, ‘El Ver Yuva Olsun’ projesini tanıttı

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar (Koruncuk) Vakfı, daha çok çocuğa yüksek kalite ve standartta hizmet sunabilmek için Koruncukköy Bolluca'da "El Ver Yuva Olsun" projesini başlattı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, projenin tüm etapları tamamlandığında eğitim, sosyal ve spor ünitelerine sahip ortaokul ve ortaöğretim kız ve erkek yurtlarıyla toplamda 500 çocuğa hizmet verme hedefleniyor.

ÇOCUKLARIN SAYISI ARTACAK

Koruncuk Vakfı Onursal Başkanı Av. Figen Özbek, düzenlenen basın toplantısında, daha çok çocuğa yuva olabilmek için Koruncukköyler'deki fiziki hizmet kapasitesini artırmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

Özbek, projenin tüm etapları tamamlandığında ortaokul ve ortaöğretim seviyesindeki kız ve erkek çocukların eğitimlerini, sosyokültürel gelişimlerini destekleyen çağdaş bir komplekse sahip olacaklarını kaydetti. Özbek, şöyle dedi: 

"Dileğimiz, ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim ve öğretim olanakları sunarken, aynı zamanda onlara sıcak ve özlenen bir yuva olabilmek. En kısa zamanda Koruncukköy Bolluca ve Urla'da, 500 çocuğa hizmet verebilecek kapasiteye erişmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla herkesi yurt binamızın yapımına el vermeye çağırıyorum."

Vakfın Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray ise akademik başarı şartı olmadan, okumak isteyen fakat koşulları buna elvermeyen çocukları vakfa kabul ettiklerini belirtti.

Çocukların eğitime erişimleri için bakım ve barınma ihtiyacıyla birlikte sosyokültürel gelişimlerine destek verdiklerini kaydeden Samuray, çocukların aileleriyle birlikte güçlendirilmesini esas alan bir hizmet anlayışına ağırlık vereceklerini ifade etti.

24-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş