Arama sonuçları

Kovid-19: Aşı yaptıranlarda yan etki görüldü mü?

Kovid-19: Aşı yaptıranlarda yan etki görüldü mü?

Kovid-19: Aşı yaptıranlarda yan etki görüldü mü? Kovid-19 aşısı yaptıranların sayısı 500 bini geçerken merak edilen de aşının yan etkileri oluyor. Peki yan etkisi görülüyor mu? Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, hastanelerinde Kovid-19 aşısı yapılan 8 bin sağlık çalışanında ciddi yan etki görülmediğini bildirdi.

Surel, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı olmasının ardından aşı yaptıranların sayısının hızla arttığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

KOVİD 19: AŞI YAPTIRANLARDA YAN ETKİ GÖRÜLDÜ MÜ?

 "Toplumun tanıdığı, bildiği, güvendiği idol olan kişiler aşı noktasında tavrını belli ettiği zaman, toplumun buna yaklaşımı daha farklı oluyor. Aşılanma hızının arttığını ifade edebilirim."

Ankara Şehir Hastanesi'nde gerekli tüm ekipmanları barındıran 130 aşı uygulama odasında aşılama yapıldığını bildiren Surel, şöyle devam etti:

"Bunlara MHRS üzerinden randevu alınabiliyor. Sağlık personeli, randevu aldığı saatte geldiği zaman sabah 08.00'den gece yarısına kadar aşılamalarını yapabiliyoruz. Günlük yaklaşık 7 bin 500 kapasiteli aşılama imkanımız var. Aşılama hızı, talep daha da artarsa bu kapasiteyi artırabilecek durumdayız."

 

16-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş