Arama sonuçları

Kovid-19 aşılamalarında üniversiteler 'merkez' oldu

Kovid-19 aşılamalarında üniversiteler 'merkez' oldu

Üniversiteler, 2021-2022 akademik yılının başlamasıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede büyük önem kazanan genç nüfusun aşılanmasında birer merkez haline geldi.

Yerinde aşı uygulaması kapsamında Yalova'da kalabalık alanlar başta olmak üzere alışveriş merkezleri, feribot iskeleleri, fabrika ve işletmeler ile tarım alanında çalışanların aşılanmaları aralıksız sürdürülüyor.

Aşı yaptıracak kişilerin ayağına giden İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı mobil ekipler, 17 bin öğrencinin ders başı yaptığı Yalova Üniversitesinde de hizmet veriyor.

Kampüsteki aşı çalışmalarını takip eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, AA muhabirine, Türkiye'de aşılama çalışmalarının çok iyi gittiğini söyledi.

HEDEF TÜM ÜNİVERSİTELİLERİ AŞILAMAK

Okulların açılmasıyla yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi ve toplumsal bağışıklık için İl Sağlık Müdürlükleri ve üniversitelerin iş birliğinde kampüslerde aşılama çalışması başlatıldığını belirten Arıca, şu bilgileri paylaştı:

"Hedefimiz, üniversitelerde tam aşılı olmayanları ve gençleri bir an önce aşılamak. Çünkü şu an hastaneye başvuruların büyük bir kısmı maalesef aşısı tam olmayanlar ve gençlerden oluşuyor. Bundan sonra kapalı alanlarda olunması ve eğitimin de vazgeçilmez olması, hedef kitleyi bir an önce aşılama gerekliliğini gösteriyor. Amacımız bir an önce toplumsal bağışıklık dediğimiz yüzde 70'lere gelmek. Şu anda dünyada 12 ülke bu rakama ulaşmış durumda ve bu ülkelerdeki tedbirler de yavaş yavaş kaldırıldı. Amacımız gelecekte Türkiye'yi de yüzde 70'lik toplumsal bağışıklamaya getirmek ve izolasyonu tamamen ortadan kaldırmak olacak."

07-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş