Arama sonuçları

Kovid-19: Mutasyon aşıları etkiler mi?

Kovid-19: Mutasyon aşıları etkiler mi?

Kovid-19: Mutasyon aşıları etkiler mi? Koronavirüsün mutasyona uğradığının ortaya çıkması beraberinde Kovid-19 aşılarına nasıl etki edeceği sorusunu da tartışmaya açtı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, HIV, Hepatit C, İnfluenza ve Kovid-19 etkeni Sars-Cov2'nin de içinde yer aldığı, koronavirüs ailesinin çok fazla mutasyon yapan virüsler olmadığını belirtti.

KOVİD-19: MUTASYON AŞILARI ETKİLER Mİ?

"Sars-Cov2, salgının başından bu yana çok fazla mutasyona uğramıştır. Bugüne kadarki mutasyonlar virüsün hastalık yapma özelliğinde bir değişiklik yapmadı ama bulaşma gücünü 3-4 kat artıran mutasyonlar tespit edildi. En son İngiltere'de tespit edilen mutasyonla virüsün bulaştırıcı gücünün yüzde 70 arttığı belirlendi ama bu mutasyonun aşıya etkisi olmayacağı açıklandı."

VİRÜSÜN YENİ ADI NE OLDU?

Avrupa Kontrol Merkezi’nce yayımlanan raporda, dünyayı sarsan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere'de mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan bir tipine "SARS-CoV-2 VUI 202012/01 (Variant Under Investigation, year 2020, month 12, variant 01) ismi verildiği ve etkilerinin araştırılmaya başlandığı bildirildi.

22-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş