Arama sonuçları

'Köy Yaşam Merkezi Projesi' 7'den 70'e eğitim imkanı sunuyor

'Köy Yaşam Merkezi Projesi' 7'den 70'e eğitim imkanı sunuyor

"Köy Yaşam Merkezi Projesi" sayesinde Sivas'ta köyde yaşayan vatandaşlar çeşitli kurslara katılıyor, sosyal etkinlik ve faaliyetlerle de köyler renkleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri Projesi" ile Sivas'ta 51 eski köy okulu yeniden öğrencilerle buluştu.

KÖYDE YAŞAYANLARA KAPI AÇIK

Köy halkına yönelik çeşitli kurs faaliyetlerinin de yürütüldüğü Köy Yaşam Merkezleri, 7'den 70'e köyde yaşayan herkese kapılarını aralarken köylere de önemli bir canlılık kattı.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile köyleri cazibe merkezi haline getirmek için "Köy Yaşam Merkezleri"nin hayata geçirildiğini belirtti.

Atıl durumdaki köy okullarının proje sayesinde yeniden eğitim-öğretime açıldığını aktaran Aslan, "Köy okullarımızın bakım, onarım ve donatımları tamamlanarak hem öğrencilerimizin hem de 7'den 70'e tüm köy halkının hizmetine sunuldu" dedi.

Aslan, Köy Yaşam Merkezleri'nin öğrencilerin kendi köyünde eğitim imkanlarından faydalanması açısından çok önemli olduğunu, bunun yanı sıra açılan kurs ve faaliyetler ile köyler için adeta bir kültür merkezi konumuna geldiğini vurguladı.

Aslan, proje kapsamında düzenlenen 38 ayrı kursa 617 kursiyerin katılım sağladığını belirtti.

06-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş