Arama sonuçları

Köy yaşam merkezlerinin sayıları 3 bin 500 oldu

Köy yaşam merkezlerinin sayıları 3 bin 500 oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılışı yapılan İzmir'deki Balıklıova Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret edip, öğrenci ve kursiyerlerle görüştü. Özer, İzmir Urla Barbaros Köy Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "1500 Köy Yaşam Merkezi Toplu Açılış Programı"nın ardından Balıklıova Mahallesi'ne geçti.

Açılışı yapılan köy yaşam merkezini ziyaret eden Özer, bakanlık olarak son dönemde öncelik verdikleri en önemli konulardan birinin köy okullarının yeniden hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

SAYILARI 3 BİNİ AŞTI

Köy yaşam merkezlerinin sayısının ülke genelinde 3 bin 500'e ulaştığını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Köy yaşam merkezleriyle bu okullarımızda sadece ilkokul eğitimini vermek değil aynı zamanda tüm bu binalarda halk eğitim merkeziyle yetişkinlerimize de istedikleri kursları düzenleme, istedikleri eğitimi almayla ilgili bir imkan geliştirdik. Bunun için bu okullarımıza artık 'köy okulu' demiyoruz, 'köy yaşam merkezi' diyoruz. Amacımız yetişkinlerle köydeki, mahalledeki vatandaşlarımızla, torunlarını, çocuklarını aynı eğitim çatısı altında birleştirebilmek. Sadece bununla ilgili de kalmayacak inşallah. Hızlı bir şekilde bu okullarımız artık çocuklarımız için yaz okullarının olduğu, bilim, kültür, sanatta sürekli çocuklarımıza hizmet verdiği, aynı zamanda kadın kooperatiflerimizin de kendi varlıklarını üretim süreçlerinde kattıkları bir yer haline dönüşecek. Buradaki köy yaşam merkezimiz hayırlı, uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından merkezi gezen Özer, öğrenci ve kursiyerlerle sohbet etti.

Etkinliğe, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Bakan Özer'in eşi Nebahat Özer, İzmir Valisi Köşger'in eşi Fatma Köşger ile diğer ilgililer katıldı.

30-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş