Arama sonuçları

Kural değişiyor mu? Pozitif vaka çıkan sınıftaki öğrenciler ne zaman okula dönecek?

Kural değişiyor mu? Pozitif vaka çıkan sınıftaki öğrenciler ne zaman okula dönecek?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüs salgınını sınıf ve okul bazlı yürüttüklerini söyleyerek, 71 bin 320 okuldan hiç birinin vaka nedeniyle kapatılmadığını ancak kapatılan sınıflar bulunduğunu söyledi.

Özer, okul öncesi hariç, bir sınıfta öğretmen ve öğrenciden kaynaklanan 2 pozitif vaka varsa sınıfta 14 gün eğitime ara verdiklerini, bu sürede öğrencilerin dijital platformlardan eğitim aldıklarını, 14 gün sonra öğrenci ve öğretmenlerin tekrar sınıflarına, yüz yüze eğitime geri döndüklerini hatırlattı.

Özer, pozitif vaka çıkan sınıflarda sempton göstermeyen öğrencilerin okula dönüşleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’na bir öneri götürdüklerini söyleyerek, değişikliği şöyle anlattı:

VELİ İZİN VERİRSE

“Sınıftaki diğer öğrenciler, yakın temaslı kaydediliyor ama hiçbir semptom göstermiyor. Eğer bir hafta sonrasında öğrencinin velisi PCR yaptırmasına izin verirse ve PCR sonucu negatif çıkarsa bir hafta sonra sınıfa geri dönsün. Eğer velisi PCR yaptırmasına izin vermezse 14 gün karantina sürecini tamamlayalım. Sağlık Bakanımız da pozitif yaklaştı, bunun uygulanabilir bir şey olabileceğine. Önümüzdeki hafta Bilim Kurulu’nda da değerlendirecekler. Böyle bir şey olduğu zaman ara verilen sınıfların tekrar yüz yüze eğitime dönmesi aralığı daralacak, dolayısıyla çok daha sürdürülebilir bir yaklaşım ortaya konulmuş olunacak."

OKULLARDA PCR TARAMASI NASIL YAPILACAK?

Okullarda rastgele PCR taramasının ancak veli izni ile olacağının altını çizen Özer, şöyle dedi:

"Velisinin rızası olmayan hiçbir öğrenciye PCR testi uygulanmayacak birinci nokta o. İkinci nokta, Sağlık Bakanımızla görüştük, çocuklarımızdan burundan PCR alınmayacak, tükürük üzerinden PCR testi yapılacak. Dolayısıyla çok daha kolay, uygulanabilir bir PCR yaklaşımı olacak. Bu bizim elimizi güçlendirecek. Çünkü rutin önlemin dışında arada farklı zamanlarda herhangi tespit edemediğimiz bir vaka varsa, tedbir alarak o sınıflarımızda yüz yüze eğitime ara vererek 14 günlük veya Sağlık Bakanlığı kabul ederse bir hafta sonra eğitim sistemine döndürmeyle ilgili ilave bir kontrol mekanizması getirecek."

PANSİYONLARDA DA PCR TESTİ OLACAK

Burada ağırlık verecekleri yerlerin okullardan ziyade pansiyonlar olduğunu belirten Özer, pansiyonlar için rastgele değil belli periyotlarda ve velilerin rızası dahilinde PCR yapacaklarını, böylece süreci daha kontrollü yönetebilme imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

 

19-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş