Arama sonuçları

KYK borçları: Çalışmanın tamamlandığını duyurdu

KYK borçları: Çalışmanın tamamlandığını duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları ile ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı. TRT Haber'in aktardığına göre, son dönemde kamuoyunda sık sık gündeme gelen üniversite öğrencilerinin KYK kredi borçları ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

İlgili konunun "siyasi bir malzeme aracı olmaması" gerekçesiyle çalışmaların kamuoyuna duyurulmadan devam ettiğini belirten Bakanlık kaynakları, "gençlerin mağduriyet yaşamamaları için yapıcı bir çözümün hazırlandığını" savundu.

ERDOĞAN 18 TEMMUZ'DA DUYURACAK

KYK kredi borçları ile ilgili çalışmanın 18 Temmuz’da gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Birgün’ün haberine göre KYK'nin öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine Üretici Enflasyonu’nu (ÜFE) yansıtarak bayramın ikinci gününde yeniden hesaplamasıyla, gençlerin borçları astronomik rakamlara dönüştü. Türkiye’de halihazırda 5.5 milyon borçlu var ve bu borçluların 400 bini icralık.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖDEMEYİN ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli öğrenci kredisi alan mezunların borç altında ezildiklerini anlatan sosyal medya paylaşımlarına destek vermişti. Son olarak sosyal medyada Türk öğrencilerin iş hayatına 100 bin TL ile başlaması gündem olmuştu. 12.915 TL kredi alan öğrenciye 53.823 TL; 32.415 TL kredi alan öğrenciye ise 100.488 TL geri ödeme çıkmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu öğrencilere şöyle seslenmişti: "Gençlere sesleniyorum. Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda."

15-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş