Arama sonuçları

KYK yurtları boşaltılıyor: Öğrencilerin eşyaları toplandı

KYK yurtları boşaltılıyor: Öğrencilerin eşyaları toplandı

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti etkileyen iki depremin ardından ünivesitelerde uzaktan eğitim kararı alındı ve depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirileceği açıklandı. Bu kararın ardından ise yurtlarda kalan öğrencilere odalarını boşaltılmaları çağrısı geldi. Yurtlarda kalan öğrenciler arasında deprem bölgesinde yaşayanların da yer aldığını belirten öğrenciler, “Zaten evleri yıkılmış, yakınlarını kaybetmişler. Bu arkadaşlarımız nereye gidecek?” diyor.

Barınamıyoruz Hareketi yaptığı paylaşımlarda dolapların öğrencilerden habersiz olarak boşaltılmaya başlandığı ve eşyalarının da çöp poşetlerine doldurulduğunu gösteren paylaşım yaptı.

ALTERNATİF YÖNTEMLER BULUNMALI

Öğrenciler uzaktan eğitim kararı alınmasına tepki gösterdi. KYK yurtları yerine kamu misafirhaneleri ile otellerin kullanılması gerektiğini söyleyerek, “Eğitimden neden vazgeçiliyor?” diyor. Eğitimciler de uzaktan eğitimle geçen pandemi dönemini hatırlatarak, bu dönemin kayıplarının dikkate alınmasını bu karardan vazgeçilerek, alternatif yöntemler bulunması gerektiğini söylüyor.

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş