Arama sonuçları

LGS ertelenmedi, 7 Haziran'da

LGS ertelenmedi, 7 Haziran'da

Bakan Selçuk: LGS ertelenmedi, 7 Haziran'da. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada YKS'nin aksine LGS'nin iptalinin söz konusu olmadığını, sınavın planlandığı gibi 7 Haziran tarihinde yapılacağını açıkladı. 

LGS ERTELENMEDİ, 7 HAZİRAN'DA

LGS sınav takviminde bir gecikme halinde öğrencilerin kaygılarının daha da artmasının muhtemel olduğuna işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da artırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020'de yapılacak LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş