Arama sonuçları

LGS eşitsizliği: Anne-babanın eğitimi çocuğa 130 puan fark attırıyor

LGS eşitsizliği: Anne-babanın eğitimi çocuğa 130 puan fark attırıyor

LGS eşitsizliği: Anne-babanın eğitimi çocuğa 130 puan fark attırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı LGS değerlendirme raporu sınava giren öğrenciler arasında sosyo ekonomik eşitsizliği de gösterdi. Anne babasının eğitim düzeyi dolayısıyla sosyo ekonomik durumu yüksek olan ailelerin çocuklarının puanları da yüksek. Anne babanın eğitim düzeyi çocuklar arasında 130 puan fark yaratıyor.

LGS raporunda, sonuçlar anne babanın eğitim düzeyine göre de incelendi. Bu inceleme öğrencilerin akademik performansı ile sosyo ekonomik düzeyleri arasındaki paralelliği de gösterdi. Öğrencilerin puanları anne babalarının eğitim düzeyine göre artıyor.

LGS EŞİTSİZLİĞİ: ANNE BABANIN EĞİTİMİ ÇOCUĞA 130 PUAN FARK ATTIRIYOR

İşte rapordan notlar:

Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren yaklaşık 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin LGS puan ortalaması 298.87 olarak hesaplandı. Anne eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerin LGS  ortalaması 278.89, lisansüstü olan öğrencilerin ortalaması 406.75.

 Anne eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerin LGS puan ortalaması ile anne eğitim düzeyi lisansüstü olan öğrencilerin LGS ortalaması arasında 127.86 puan fark bulunması önemli bir bulgudur. Bu sonuçlar anne eğitim düzeyi yükseldikçe öğrencilerin LGS ortalamalarının da belirgin bir şekilde yükseldiğini göstermekte.

BABANIN EĞİTİM DÜZEYİ NASIL ETKİLİYOR?

Öğrencilerin baba eğitim düzeyi ilkokuldan lisansüstüne doğru arttıkça LGS ortalamaları da artıyor. Baba eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerin LG ortalaması 271.73, lisansüstü olan öğrencilerin ortalaması ise 402.10. Baba eğitim düzeyi ilkokul olan öğrenciler ile lisansüstü olan öğrencilerin LGS ortalamaları arasında 130.37 puan ortalama fark bulunuyor.

 

 

24-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş