Arama sonuçları

LGS şampiyonlarından sınav önerileri

LGS şampiyonlarından sınav önerileri

LGS’de geçtiğimiz yıl tüm soruları doğru yaparak 500 tam puan alan şampiyonların başarı hikâyeleri, birbirinden farklı. Kimi son haftaya kadar sınava çok çalışırken kimi derslerine ve hobilerine dengeli zaman ayırdı.

LGS’de 2019’da 565, 2020’de 181 öğrenci tam puan alarak şampiyon oldu. Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker, bugün hayallerindeki lisede öğrenim gören öğrencilere, başarılarının sırrını ve bu yıl sınava girecek öğrencilere önerilerini sordu:

"ZOR SORUYU ATLAYIN"

Muhammed Enes Ünal: Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra Ankara Fen Lisesi’ni kazandım. Çok çalışkan bir öğrenci değildim. Çalışmamı biraz artırdım, hobilerimi kısıtlamaya çalıştım. Sınava gireceklere önerim, zorlandıkları soru olursa en iyi yöntem soruyu atlamak. Zorlandığım sorulara geri döndüğümde daha kolay olduğunu fark ettim.

Muhammed Alperen Doğan: Kırşehir Merkez Yunus Emre Ortaokulu’ndan mezunum; şimdi Kırşehir Fen Lisesi’ndeyim. Sınava yeterince çalıştım, bir taraftan da satranç turnuvalarına gittim. Tavsiyem, kendilerini dış dünyadan soyutlamasınlar. Sınavda süre kontrolü çok önemli. Takıldıkları sorularda 5-6 dakika zaman kaybedeceklerine yarım dakika baksınlar, sonra soruyu atlasınlar.

Ömer Arda Aydın: Bilfen Okulları’ndan mezunum, İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandım. Son hafta da olsa sınava çalıştım, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde kendimi zayıf görüyordum, o derslere yöneldim. Sınav günü ara verdiğimizde, sınav hakkında değil farklı konularda sohbet ettik. Çünkü eğer yanlışım olduğunu öğrenirsem moralim bozulabilirdi.

Batu Yalçın: Bilfen Okulları mezunuyum, Robert Lisesi’nde okuyorum. Son hafta ders çalışmayı azalttım. Kendimi yormayacak şekilde egzersiz yaptım, kitap okudum, piyona çaldım. Sınavda tabii ki heyecan oldu. İlk turda birkaç boşum vardı ama sonra döndüğümde yapmıştım.

Kaan Yusufoğlu: Bahçeşehir Koleji’nden mezun oldum. İstanbul Erkek Lisesi’nde okuyorum. Son gün özellikle dinlendim. Heyecan hata yaptırır. O yüzden heyecan ve stresten uzak durmaya çalışıyordum. Sınavda heyecanlanınca da kalem, kâğıdı bırakıp 30 saniye dinleniyordum.

"STRES HATA YAPTIRIR"

Aslı Ecem Polater: Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nde okuyorum. Bu son günlerde yapmanız gereken psikolojik olarak kendinizi hazırlamak, kaygı düzeyinizi olabildiğince az tutmak. Asla kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Sınavda soruları çözmeye kendinize en güvendiğiniz dersten başlayın, doğru anlayıp doğru yorumlayın. Sürenizi iyi ayarlayın ve yapamadığınız soruları bir daha dönmek üzere atlayın.

Mustafa Ediz Tezcan: Bahçeşehir Koleji’nden mezunum, İstanbul Erkek Lisesi’nde okuyorum. Son hafta ders çalıştığım oldu ama test çözmekten çok konu tekrarı yaptım. Ayrıca iyi uyumaya çalıştım. Uyuyamadıkları için sınavda zorlanan çok arkadaşım oldu. Geçen yıl kısıtlama var diye dışarı çıkamıyordum ama bu yıl kısıtlama yok dışarı çıkıp, arkadaşlarıyla buluşabilirler. Stres yönetimi önemli. Stresten dolayı optik formu kaydırabilirler, bildiklerini unutabilirler. Sınavı şimdiye kadarki denemeler gibi düşünün.

04-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş