Arama sonuçları

LGS: En başarısız oldukları test matematik ve fen bilimleri

LGS: En başarısız oldukları test matematik ve fen bilimleri

Son 3 yılın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) istatistiklerinin ortalamasına göre, öğrencilerin en başarısız oldukları ders matematik, en başarılı oldukları ders ise din kültürü ve ahlak bilgisi. Derslig verileri, son bir ayda platform içinde en çok çalışılan derslerin matematik, fen bilimleri ve Türkçe dersleri olduğunu ortaya koyuyor.

1 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ

Derslig açıklamasına göre, bu yıl LGS kapsamında 4 Haziran'da yapılacak sınava 1 milyonun üzerinde öğrenci katılacak. Sınava girecek öğrenciler, özellikle son bir yıldır ciddi bir şekilde hazırlanmayı sürdürüyor.

Konu tekrarları, hızlı ve verimli okuma becerilerini geliştirmek, nitelikli ve çokça soru çözmek bu hazırlık safhasında büyük önem taşıyor.

Deneme sınavlarının sonuçlarına göre, öğrencilerin en çok zorlandığı konular; Türkçe dersinde okuduklarında kullanılan düşünceyi geliştirme yollarını belirleme, matematikte verilen bir sayıyı 10'un farklı tam sayı kuvvetlerini kullanarak ifade etme, fen bilimlerinde elementleri periyodik tablo üzerinde metal, yarı metal ve ametal olarak sınıflandırma şeklinde sıralanıyor.

30-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş