Arama sonuçları

LGS soru ve cevapları MEB'in internet sitesinde yayımlandı

LGS soru ve cevapları MEB'in internet sitesinde yayımlandı

LGS soru ve cevapları MEB'in internet sitesinde yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi.

SÖZEL BÖLÜM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ.

SAYISAL BÖLÜM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 LGS'nin sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak.

7 Haziran’da yapılacak LGS'nin 20 Haziran’a ertelenmesi üzerine LGS kılavuzu da güncellenmişti. MEB, LGS sonuçlarının açıklanmasının da 1 Temmuz’dan 16 Temmuz’a ertelendiğini duyurmuştu.

SORU KİTAPÇIKLARI, 22 HAZİRAN’DAN İTİBAREN VERİLECEK

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

TÜM ÖĞRENCİLERE REHBERLİK HİZMETİ SAĞLANACAK

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin yaptığı açıklamada da, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilere rehberlik hizmeti sunulacağını belirtti. Bakan Selçuk'un Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Selçuk, "Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı. 

20-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş