Arama sonuçları

LGS sorularını öğrenciler nasıl yorumladı? En çok hangi testte zorlandılar?

LGS sorularını öğrenciler nasıl yorumladı? En çok hangi testte zorlandılar?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tamamlandı. İki oturum halinde yapılan LGS’de öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru yöneltildi. Peki öğrenciler soruları nasıl yorumladı? FMV Işık Okulları öğrencileri Beren Tur, Naime Duru Sarıgül, Talya İris Tokbaş, Yavuz Yiğiter Aka, Ertan Can Özden pervinkaplancom instagram yayına katılarak soruları değerlendirdi.

İşte öğrencilerin sorularla ilgili yorumları:

MATEMATİK ZORLADI

Sözel bölüm kolaydı. Türkçe’de uzun paragraflar yoktu, dil bilgisi sorusu sorulmadı. Din soruları yoruma dayalıydı. Tarih sorularında ilk kez haritalı soru vardı. Süre ile ilgili sorun yaşamadık. Ancak sayısal bölümde matematik soruları zordu. Özellikle veri analizi ile ilgili soru çok zorladı. Birçok arkadaşımız da soruyu boş bıraktı. Matematikte tablolu sorular vardı, soruları anlayıp, çözümü geçmek zordu. Fen’den başlayanlar matematik için daha fazla zaman bulabildi. Ama önce matematikten başlayanlar süre sorunu yaşadılar. Fen için hem süreleri çok az kaldı, hem de biraz matematik zorladığı için moral bozdu.

ÖRNEK SORULARA MUTLAKA BAKIN

Öğrencilerin önümüzdeki yıl LGS için hazırlanan öğrencilere önerileri ise örnek soruları çözmeleri ve okumaya zaman ayırmaları.

SOSYAL MEDYADA 2021 LGS YORUMLARI

LGS'nin ardından sosyal medyada #lgs2021 hashtagi altında binlerce paylaşım yapıldı. Geçen seneki LGS'ye göre bu seneki sınavın daha kolay olduğu yönünde yapılan yorumlar çoğunlukta. Geçen seneki LGS'de çıkan uzun paragraf sorularına karşın bu yılki Türkçe sorularının kısa olduğu söylendi. Sözel bölümün kolay olduğunu düşünen öğrenciler sayısal bölümde zorlandı. Matematik sorularının zor olduğunu söyleyen kesim çoğunlukta.

Öğrencilerin yanı sıra veliler de sosyal medya hesaplarından 2021 LGS'ye dair yorumlarda bulundu. Bazı veliler çocuklarının sınavının bekledikleri gibi geçtiğinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tüm sene boyunca LGS'ye hazırlanan öğrencilerin sınavdan sonra boşluğa düştüğüne dair yorumlar da yapıldı.

06-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş