Arama sonuçları

LGS ve YKS kurslarında yüz yüze eğitimde sokağa çıkma kısıtlaması ne olacak?

LGS ve YKS kurslarında yüz yüze eğitimde sokağa çıkma kısıtlaması ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınavlara girecek öğrencilerin katıldığı kurslarda yüz yüze eğitimin 22 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. Böylece yarıyıl tatili ile birlikte Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek. Bu kurslara 8 ve 12’nci sınıf öğrencileriyle birlikte mezunlar da katılabilecek.

MEB, genelgesine göre resmi ve özel okullarda  8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlayacak. Aynı şekilde YKS için hazırlık veren özel öğretim kurslarında da yüz yüze eğitim aynı tarihte başlayacak.

 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE OLACAK?

Ancak bu öğrenciler 20 yaş altı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu. İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz aralık ayında yayımladığı genelgeye göre 20 yaş altı 13.00­-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Ancak bu yaş grupları bu saatler arasında metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb. şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Bu durumda bu öğrenciler için özel bir düzenleme mi yapılacak?

Bakanlığın bu kararından sonra sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili düzenleme bekleniyor.

OKULDAN BELGE ALINACAK

Kurslara katılacak öğrenciler kursa gittiğine dair belge ile sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

21-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş