Arama sonuçları

LGS ve YKS: Maske var mı yok mu? Kılavuzlar ne diyor?

LGS ve YKS: Maske var mı yok mu? Kılavuzlar ne diyor?

LGS ve YKS: Maske var mı yok mu? Kılavuzlar ne diyor? Önce Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB), 7 Haziran'dan 20 Haziran tarihine ertelenen Liseye Geçiş Sınavı'nın (lGS)  nasıl yapılacağıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.  Bu açıklamada LGS’ye girecek tüm öğrencilerin kendi okullarında sınava girecekleri ve sınavın da maske ile yapılacağını duyurdu. Bu açıklamaya göre öğrenciler yanlarında geçmiş yıllarda olduğu gibi en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. Bu yıla yani koronavirüs salgını yaşandığı için de okulda kantinler açık olmayacağı için de öğrencilerin ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebilecekleri belirtildi.

LGS VE YKS: MASKE VAR MI YOK MU? KILAVUZLAR NE DİYOR?

Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) öğrencilere her bir oturum için ayrı maske verileceğini söyledi.

İkinci “maskeli sınav” açıklaması ise ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den geldi. ÖSYM Başkanı Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) her oturumunda ve Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda (MSÜ) adaylara sınav binası girişlerinde görevlilerce maske ve dezenfektan dağıtılacağını, isteyen adayların kendilerinin de yanlarında dezenfektan ve kolonya getirebileceklerini duyurdu.

KILAVUZLAR GÜNCELLENDİ

Bu açıklamalardan sonra da hem LGS hem de YKS kılavuzları yapılan değişikliklere göre güncellendi. LGS’de sınav sonuçlarının 16 Temmuz’da açıklanacağı, öğrencilerin 8’nci sınıfın yalnızca birinci döneminden sorumlu olacakları bilgisi yer aldı. Ayrıca sınav tarihinde 15 yaşını doldurmuş öğrencilerin “fotoğraflı kimliklerinin” olacağına ilişkin madde de çıkarıldı.

YKS KILAVUZUNA DA GİRMEDİ

Bugün de güncellenen YKS kılavuzu yayımlandı. Bu kılavuzda da YKS sonuçlarının 28 Temmuz’da açıklanacağı, adayların 12’nci sınıfın birinci döneminin kazanımlarından sorumlu olacakları bilgisi yer aldı. Kılavuzda YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) sürenin 30 dakika uzatılmasından sonra sürenin 165 dakika olarak güncellendiği, Alan Yeterlilik Testi (AYT) barajının da 170 olarak değiştirildiği görüldü.

Ancak ne LGS ne de YKS kılavuzunda adayların yanlarında getirmeleri zorunlu olan bilgiler arasında “maske”, “kolonya” “dezenfektan” “peçete” yer almıyor. Yani güncellenen kılavuzlara göre YKS’ye girerken adaylar yanlarında maske getiremez, kolonya ya da dezenfektan taşıyamaz. Aynı kurallar LGS için de geçerli. Peki bu kılavuzlara mı yoksa açıklamalara göre mi sınav olacak?

 

 

14-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş