Arama sonuçları

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere İBB’den destek

LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere İBB’den destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin LGS’ye ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin eksiklerini gidermek ve destek amacıyla kente gelen depremzede öğrencilere Ders Atölyeleri’nin kapılarını açıyor. Atölyelere başvuru şartı aranmıyor. Atölyelere başvurular ise dersatolyeleri.ibb.istanbul web sitesinden alınırken deprem bölgesinden gelen gençler İBB Gençlik Ofislerindeki tüm etkinlik ve hizmetlere de katılabilecekler.

Ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri ile mezuniyetinin ardından bir yıl geçmemiş olan tüm depremzede öğrencilere kapılarını açan İBB Ders Atölyelerinde 8. sınıf öğrenciler Türkçe, İngilizce, matematik ve fen bilgisi; 12’inci sınıf ve mezun olan öğrenciler ise Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerine katılabilecek.

HIZLANDIRILMIŞ PROGRAMLAR

Talep yoğunluğuna bağlı olarak depremzede öğrenciler için 6 Şubat’tan buyana katılamadıkları dersler için hızlandırılmış programlar uygulanabilecek. Öğrenciler uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmaları sırasında soru çözümleri ve konu anlatımlarına katılabilecekler.

Atölyelerde öğrencilere PDR ve eğitim mentörlüğü desteği de verilecek. Rehber öğretmenler LGS ve YKS öncesinde öğrencileri ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmeleri ve bu doğrultuda okul ve meslek seçimi yapmaları konusunda teşvik edecekler.

ONLİNE EĞİTİME KATILABİLECEKLER

Öğrenciler atölyelere dersatolyeleri.ibb.istanbul web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Herhangi bir şarta bağlı olmaksızın atölyelere kabul edilecek olan öğrenciler 15 bin öğrenciye aynı anda eğitim verme kapasitesine sahip olan online eğitim platformuna da giriş yapabilecekler. Öğrenciler atölyelerde kendilerine verilecek olan kullanıcı adı ve giriş şifresiyle platforma erişebilecekler. Online eğitim sistemine giren öğrenciler binlerce konu anlatım videosunu izleyebilecek, deneme sınavlarına katılabilecek, indirilebilir soru bankalarından, test kitaplarından ve binlerce çalışma föyünden yararlanarak sınavlara hazırlanabilecek.

GENÇLİK OFİSLERİ DE 7 GÜN AÇIK

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen Gençlik Ofisleri da deprem bölgesinden gelen gençleri ağırlayacak. Deprem bölgesinden gelen tüm gençler İstanbul’da 5 lokasyonda hizmet veren ofislerde yıl boyunca yapılan tüm etkinliklere, eğitimlere ve programlara katılabilecekler.  İBB Gençlik Ofisleri derslik, kitap kafe, analog ve dijital oyun alanları, kütüphane, eğitim salonu, dinlenme alanı, ritim atölyesi, idari ofisler, ders çalışma alanı, bilgisayar eğitim salonu, seminer ve sahne sanatları alanı ve sesli çalışma odası ile çamaşırhane gibi alanlarda gençlere hizmet veriyor. Gençler kendilerine en yakın ofis bilgilerine ve ofislerde sunulan olanaklara ilişkin https://genclikspor.ibb.istanbul/ibb-genclik-ofisleri/ web sitesinden bilgi edinebiliyorlar.

İBB DERS ATÖLYELERİ NEREDE BULUNUYOR?

1. Çapa/ Fatih İBB Ders Atölyesi

2. Silivrikapı/Fatih İBB Ders Atölyesi

3. Bayrampaşa İBB Ders Atölyesi

4. Sefaköy İBB Ders Atölyesi

5. Sultangazi İBB Ders Atölyesi

6. Kartal İBB Ders Atölyesi – 1 (Hasan Doğan Spor Kompleksi)

7. Kartal İBB Ders Atölyesi – 2 (Uğur Mumcu Kültür Merkezi)

8. Esenler İBB Ders Atölyesi

9. Eyüpsultan İBB Ders Atölyesi

10. Pendik İBB Ders Atölyesi

11. Şile İBB Ders Atölyesi

İBB GENÇLİK OFİSLERİ NEREDE BULUNUYOR?

1 - Cağaloğlu Gençlik Ofisi

2 - İBB Sarıyer Gençlik Ofisi / Kütüphanesi

3 – İBB Gençlik Ofisi (Büyük İstanbul Otogarı)

4 - İBB Fatih Uluslararası Gençlik Ofisi

5 - Haldun Alagaş Gençlik Ofisi

 

 

28-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş