Arama sonuçları

LGS'de ilk oturum sona erdi

LGS'de ilk oturum sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınavda ilk oturum sona erdi.

Kovid-19'la mücadele kapsamında maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının titizlikle uygulandığı sınav merkezlerinde saat 09.30'da başlayan ilk oturumu sözel bölüm saat 10.45'te sona erdi. 45 dakikalık molanın ardından ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak ve 12.50'de sona erecek.

Sınav,  973 yurtiçi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleşiyor.

İLK OTURUM 75 DAKİKA SÜRDÜ

İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda ilk oturum sözel bölümde 20 Türkçe, 10'ar T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Birinci oturum 10.45'te sona erdi.

İKİNCİ OTURUM 11.30'DA BAŞLAYACAK

45 dakikalık molanın ardından ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak ve 12.50'de sona erecek. İkinci oturum sayısal bölümde matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süreleri olacak. Soru başına 2 dakika süre olacak.

SOKAĞA ÇIKMA MUAFİYETİ

Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

SALGIN İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

Sınavda Kovid-19 tedbirleri alınıyor

Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı.

Sınav görevlileri temas gerektiren işlemlerde cerrahi eldiven kullandı. Sınav binalarında yedek maske ve el antiseptiği bulunduruldu.

Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması ve kapı önlerindeki yığılmalar engellendi.

Okul bahçesi ve koridorlarında maske takmak mecburi olacak. Ancak sınav salonunda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunacağından isteyen öğrenciler, sınav esnasında maskesini çıkarabilecek.

Sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin Kovid-19 risk durumları takip edildi. PCR testi pozitif ve temaslı olan öğrencilerin ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınması için planlama yapıldı.

LGS puanları 30 Haziran'da açıklanacak

06-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş