Arama sonuçları

Liseli gençler deprem anında yapılması gerekenleri tatbikatla öğrendi

Liseli gençler deprem anında yapılması gerekenleri tatbikatla öğrendi

İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü ve 1999 Düzce Depremi'nin yıldönümü kapsamında Bahçelievler Anadolu Lisesinde yapılan tatbikatta öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

NASIL DAVRANACAKLAR?

Ders saatinde çalan acil durum sireni ile tüm öğrenciler masa ve sıra diplerine çöküp, başlarını koruyacak şekilde bulundukları yere kapandı. Daha sonra verilen bir işaret ile okul tahliye edildi.

Tatbikatın ardından öğrencilere konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Esra Açıkalın, istenilen sürede okulun tahliye edildiğini belirterek, deprem anında "çök, kapan, tutun" hareketlerinin önemini anlattı.

Tatbikatların devam edeceğini bildiren Açıkalın, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nde bilinçsizlik nedeniyle çok can kaybı yaşandığını dile getirdi.

Açıkalın, "Bugünkü ödevimiz, 'Depreme nasıl hazırlanılır?' Yarın, yurt çapında Düzce Depremi'nin yıldönümü nedeniyle tatbikat yapılacak. Siz de evlerinizde saat 18.57'de çök, kapan, tutun tatbikatını yapacaksınız" dedi.

 

"DEVLETİMİZ GEREKENİ YAPIYOR"

Tatbikatı yaptıran öğretmen İsmail Altan Güvenel ise uluslararası 3'üncü seviye AFAD arama kurtarma gönüllüsü olduğunu belirterek, "Bu tatbikatları belirli zamanlarda, haber vermeksizin gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Güvenel, öğrencilerden, AFAD acil uygulamasını telefonlarına indirmelerini, deprem ve sonrasında yapmaları gerekenleri de aileleriyle planlamalarını istedi.

12-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş