Arama sonuçları

MEB, 17 yılın en düşük atamasını yaptı, öğretmenler mağdur oldu

MEB, 17 yılın en düşük atamasını yaptı, öğretmenler mağdur oldu

Bu yıl 60 bin atama bekleyen öğretmenler, MEB'in 20 bin atama yapacağını duyurmasına tepki gösterdi. Öğretmenler ek atama yapılmasını talep ediyor.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 20 bin öğretmen ataması ile son 17 yılın en düşük atamayı yapması, alanında birinci olan Aysel Şahin’i de dışarıda bıraktı. 

BİRİNCİ OLDU AMA ATANAMADI

Yıllardır atama bekleyen, Fransızca öğretmenliği alanında 2018’de Türkiye üçüncüsü, 2019’da Türkiye ikincisi olan Şahin, atanabilmek için 2020’de Türkiye birincisi oldu ancak kontenjan olmadığı için açıkta kaldı. Eğer 16 Eylül’e kadar en atama yapılmazsa ve Fransızca öğretmenliği için kontenjan açılmazsa, Şahin’in Türkiye birinciliği puanı geçerliliğini yitirecek.

56 AÇIK VAR

Fransızca öğretmenliği için toplam 56 açık olduğunu ancak buna karşın bir tane dahi kontenjan verilmediğini vurgulayan Şahin, şöyle dedi:

Okulları tek tek arayıp açık var mı diye sordum. Müdürler de ‘Biz bakanlığa iletiyoruz, bakanlık bize ‘Fransızcayı veremem’ diyor’ yanıtını verdi. Biz bu kadar emeği boşuna mı verdik? Mezun olan arkadaşlarımın çoğu otellerde çalışıyor. Ben otellerde çalışmak istemiyorum. Bizim suçumuz ne?”

ÖĞRETMENLER 60 BİN ATAMA BEKLİYORDU

MEB, 2021 için son 20 bin atama yapılacağını açıklamış, son 17 yılın en düşük rakamı olan bu atama tepki çekmişti. Bu yıl 60 bin atama bekleyen öğretmenler, bu süreçte farklı illerde eylemler düzenledi, bakanlıkla görüşmeler gerçekleştirdi, sosyal medyada çalışmalar yaptı ancak ek 40 bin atama açıklanmadı. Bu sayı, en çok 2020’de KPSS’ye giren öğretmen adaylarını etkiledi. Çünkü, 2020 KPSS’nin puanlarının geçerlilik süresi, öğretmenler için bir yıl olarak belirlendi. Bu süre de 16 Eylül’de doluyor. Bu nedenle atanamayan öğretmenler, puanları geçersiz olmadan önce ek 40 bin atama yapılmasını talep ediyor.

01-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş