Arama sonuçları

MEB 2023 yılı bütçesinden: OECD rakamlarına yaklaşıldı

MEB 2023 yılı bütçesinden: OECD rakamlarına yaklaşıldı

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Ülkemizin çocuklarının, gençlerinin eğitime erişimi artırılırken, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, OECD rakamlarına yaklaşmıştır, bir kısmı da onların üzerine çıkmıştır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, demokrasinin olmadığı bir ülkede öncelikle eğitime bakılması gerektiğini belirtti. Temelli, eşitlikçi eğitim sistemine sahip olunmamasının, ikinci yüzyıla girecek cumhuriyetin demokrasisindeki sorunların bir nedeni olduğunu savundu.

Temelli'nin, "En yoksul bölge, ana dilde eğitim hakkından yok sayılan Kürt illeri olan Van, Hakkari, Muş, Şırnak ve Ağrı." sözleri üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 81 ili bulunduğunu; bütün etnik gruplardan, mezheplerden ve inançlardan vatandaşların tamamına ait olduğunu vurguladı.

"ÖĞRENCİ VE VELİ KARŞISINDA EZİLİYOR"

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, salgın döneminde eğitimde yaşanan sorunların, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eksikliklerinden değil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumluluk alanında olan fiber optik altyapısının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

İktidarın temel kariyer planlaması yapmamasının, gençlerin belirli branşlarda yığılmalarına yol açtığını savunan Cinisli, Devlet Planlama Teşkilatı'nın eksikliğinin bu dönemde hissedildiğini anlattı.

ÖĞRETMENLER EZİLİYOR

Cinisli, öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını, öğrenci ve veli karşısında ezildiğini iddia etti.

Köy okullarının kapatılmasının, buralardaki Türk bayraklarının indirilmesine ve vatandaşlık duygularını yaşatan milli bayramların köylerde kutlanamamasına yol açtığını söyleyen Cinisli, köylerde okul olmamasının aynı zamanda göçe yol açarak ekonomiye ve sosyal yaşama zararlar verdiğini anlattı. Cinisli, "Köy okullarının kapatılması sonucunda İstiklal Marşımızın köylerimizde okunamaması bizim için çok büyük eksikliktir" dedi.

"ÜLKEMİZİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÖNEMLİ MUHAFAZAKAR DEVRİMCİSİ"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti hükümetlerinin öncelikli gündeminin her zaman eğitim olduğunu belirtti.

Hükümetleri döneminde eğitim kalitesinin yükseltildiğini dile getiren Kırkpınar, eğitimin her kademesinde insan hakları alanında farkındalık bilincini geliştirdiklerine işaret etti.

Kırkpınar, ülkenin bütün sektörleri ve kalkınma için, ülkenin topyekun kurtuluşu için meslekieğitime ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıkladığı mesleki eğitim verilerine bakıldığında bu alanda Türkiye'de bir devrim yaşandığını vurguladı.

İktidarlarında, öğrencilerin, ders ve yardımcı kitapları sıralarında hazır bulduklarını ifade eden Kırkpınar, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız diyor ya 'Ben muhafazakar devrimciyim' diye. Cumhurbaşkanı'mızın yaptıklarına; eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, iç politikadan dış politikaya, sosyal politikalardan bütün alanlara baktığımızda bunu görüyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın, ülkemizin gelmiş geçmiş en önemli muhafazakar devrimcisi olduğunu, bugün bütçenizin vasıtasıyla bir kere daha görmüş oluyoruz.

Ülkemizin çocuklarının, gençlerinin eğitime erişimi artırılırken, aynı zamanda derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, OECD rakamlarına yaklaşmıştır, bir kısmı da onların üzerine çıkmıştır."

03-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş